На официална церемония ШК Локомотив (Мездра) отчете своята дейност през

...
На официална церемония ШК Локомотив (Мездра) отчете своята дейност през
Коментари Харесай

ШК „Локомотив“ /Мездра/ награди най-изявените си състезатели през 2019 година

На публична гала ШК Локомотив (Мездра) регистрира своята активност през 2019 година и награди с купи, плакети, медали и грамоти най-изявените състезатели на клуба по кореспондентен и по типичен шахмат. Гости на тържеството бяха кметът на общината Иван Аспарухов и президентът на Българската федерация по кореспондентен шахмат (БФКШ) Петьо Маринов.
„ През тази година работихме в две посоки: кореспондентен и действителен шахмат. В първото сме най-хубави в България и станахме пример за активност, по-слаби сме във второто, където се задоволяваме единствено с градски шампионати, като тук казусът не е единствено финансов, означи в доклада ръководителят на ШК Локомотив (Мездра) Тошко Кирков. Равносметката е красноречива: завоювахме 8 златни, 3 сребърни и 3 бронзови медали от Държавните самостоятелни и отборни шампионати и спечелихме 2 купи.”
С най-голяма стойност е шампионската купа, която ШК Локомотив завоюва за трети път в историята (след 2004 и 2018 г.) в XX Държавно отборно състезание по кореспондентен шахмат. Мездренските шахматисти играха в състав: на първа дъска - IM Александър Давидов, на втора - ССМ Тошко Кирков (кап.), на трета - ССЕ Александър Парушев и на четвърта - ССЕ Данаил Димитров.
Сред останалите триумфи се открояват първите места на ССМ Тошко Кирков в 10 ДИП по блиц, в 9 ДИП за ветерани и в шампионата „ Купа България 2018 “, както и на Мартин Коцев в 10 ДИП по интензивен шах (рапид).
За втора поредна година клубът провежда верига от 9 градски шампионати и шампионати по кореспондентен и по типичен шахмат за мъже и възпитаници, в които се включиха повече от 100 фенове на кралската игра.
Класацията за „ Шахматист на гр. Мездра за 2019 г.”, която също се прави за повторно, оглави Тошко Кирков, следван от Данаил Димитров и Александър Парушев.
Специална грамота за най-високо ЕЛО през 2019 година (2374) получи Мартин Коцев, а за огромен принос за отборната шампионска купа по кореспондентен шахмат бе отличен ССЕ Александър Парушев.
За най-перспективен млад играч бе избран Дейвид Стефанов, а за най-възрастен и деен шахматист - Любомир (Любен) Лишковски, който през март следващата година ще окръгли 80 година
БФКШ връчи плакети и грамоти на двама състезатели ветерани - IM Спас Спасов по случай неговия 75-годишен празник и Райчо Веселинов по отношение на неговата 85-годишнина.
ШК Локомотив благодари особено на някогашния ученик на клуба IM Светлин Младенов, който подпомaга финансово активността на клуба.
По традиция точно на Рождество Христово в Мездра ще се организира коледен шампионат по блиц (5-минутна контрола), оповестиха в задатък от клуба. Той ще се състои на 25 декември от 10:00 ч. в Общинския център за обществени услуги и действия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР