На официална церемония на 27 септември най-голямата платформа за доброволчество

...
На официална церемония на 27 септември най-голямата платформа за доброволчество
Коментари Харесай

10 доброволчески примера бяха отличени в ГЕРОИТЕ

На публична гала на 27 септември най-голямата платформа за доброволчество в България – TimeHeroes , разгласи отличените във вторите си годишни награди ГЕРОИТЕ. С влиятелните призове бяха отличени хората и организациите с извънреден принос за развиването на доброволческата просвета в България. Журито в състав Надежда Узунова от NOVA, Красимира Величкова от Българския дарителски конгрес, Илияна Николова от Фондация Работилница за цивилен начинания, Велислава Попова от Дневник, и екипът на TimeHeroes мина през сложния избор от общо 169 номинации, с цел да стигне до 10 отличени и четири специфични грамоти.

" Привилегия е за екипа на TimeHeroes към този момент шест години да сме част от вдъхновяващата екосистема от доброволци, уредници, компании и публицисти, които развиват доброволческата просвета в България ", сподели Благовеста Пугьова, изпълнителен шеф на TimeHeroes. " С награди ГЕРОИТЕ за втора година споделяме " Благодаря " на хората, които не седят със скръстени ръце, когато виждат, че нещо може и би трябвало да бъде променено. Това е културата, която аз бих желала да виждам в хората към мен, тъй като няма нищо по-страшно от апатията. ”

Сред отличените тази година са " Бандата на 1500-те " – доброволци, грижещи се за социализацията на 1500-те кучета в приюта в Горни Богров; фондация “Ук ” и самодейността им “Училищни чудеса ”, увлякла младежи и възрастни в Луковит и Ябланица да трансформират средата си към по-добро; Емилия Желева и Мина Иванова (баба Еми и баба Мина) от Пловдив – дълготрайни доброволки в локална детска градина. Наградени бяха още доброволците на чата и горещата линия за ЛГБТ младежи на фондация “Сингъл степ ”. Статуетки взеха и Експириън България – компания с десетгодишна традиция на доброволчество в екипа си, и журналистката Пролет Велкова – за медийно отразяване и сензитивност по тематиката.

На можете да видите всички, които получиха влиятелните призове в ГЕРОИТЕ 2018, както и видео от церемонията.

До 6 септември на awards.timeheroes.org всеки можеше да номинира доброволци, неправителствени организации, компании, публицисти и други за съответни техни дейности в областта на доброволчеството в интервала април 2017 година – май 2018 г.-->

Суперпартньор на ГЕРОИТЕ е UniCredit Bulbank . Партньор е Siteground . Проектът се реализира с поддръжката на Фондация " Америка за България ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР