На официална церемония МБАЛ Д-р Братан Шукеров“ получи оборудване, предоставено

...
На официална церемония МБАЛ Д-р Братан Шукеров“ получи оборудване, предоставено
Коментари Харесай

Купиха с жълти стотинки оборудване за новородени

На публична гала МБАЛ „ Д-р Братан Шукеров “ получи съоръжение, предоставено от Акция „ Жълти стотинки “. Дарението е за Отделението по неонатология. То включва  лампа за неонатална фототерапия, 2 покривала за кувьоз, 2 пулсоксиметър за новородени, 2 инфузионни помпи, 1 термолегло за новородени, 3 гнезда за новородено за кувьоз,  както и балон за обдишване на новородени и недоносени деца, 1 аспирационна помпа. 

„ Това съоръжение ще ни помогне да подобрим грижата за новородените дечица, а също и техния комфорт. Благодаря на уредниците на акцията, на семейство Митови от Смолян, които през миналата година проведоха активността на акцията в нашата община. Благодаря на координаторката Милена Ламбрева, която постави старания да извърши всички наши нужди! Благодаря на всички донори, доброволци, присъединили се в акцията, и най-много на дечицата от II ОУ " Проф. доктор Асен Златаров ", които от тази дребна възраст се учат на добрина и да оказват помощ на другите “, сподели началникът на неонатологичното поделение доктор Хризантема Георгиева. Тя добави, че отделението е главно оборудвано от дарения, което е показателно, че тези начинания са доста потребни. 

„ Акция " Жълти стотинки " към този момент 11 години оказва помощ на болнични заведения в цялата страна, като подарява здравно съоръжение. Другата цел е да възпитаме у нашите деца възприятие на отговорност, съпричастност, добрина и достойнство, като ги учим да събират монети от 1, 2 и 5 стотинки и да ги подаряват. Това става нормално на 1 юни и 6 декември. Искам да подчертая, че през 2017 година бяха определени от инициативния комитет на сдружението четири града - Благоевград, Ловеч, Карлово и Смолян. Събраха се 53 000 лв. “, сподели представителят на акцията за Смолян Цонка Митова.

Причината тя и нейното семейство да вземат драговолно акцията е голямата им признателност към целия екип на отделението за професионализма и качеството на работа. Цонка Митова изрече признателност и към всички донори доброволци, към кмета на Община Смолян Николай Мелемов, който без съмнение се присъединил в акцията, към работещите в НЧ  „ Балкански просветник “, учениците на II ОУ и доста други. 

Кампанията продължава и през тази година, като се събират средства за Отделението по неонатология в клиниката в Стара Загора. 

На формалното предаване на дарението участваха работещите в отделението, възпитаници от райковското главно учебно заведение, управлението на болничното заведение, семейство Митови и донори.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР