На официална церемония днес дипломите си получиха абсолвентите от випуск

...
На официална церемония днес дипломите си получиха абсолвентите от випуск
Коментари Харесай

Дипломира се випуск 2022 на Природо-математическия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“

На публична гала през днешния ден дипломите си получиха абитуриентите от випуск 2022 от Природо-математическия факултет на Югозападния университет „ Неофит Рилски “.

Тържеството стартира с музикален привет от студенти и преподаватели от катедра „ Музика “ с началник доцент доктор Бинка Добрева.

Деканът на Природо-математическия факултет доцент доктор Елена Каращранова откри церемонията и поздрави абитуриентите, завършващи специалностите „ Математика и информатика “, „ Медицинска химия “, „ Информационно системи и технологии “, „ Педагогика на образованието по химия и физика “, „ География и районна политика “, „ Регионално развиване “ и други

„ Най-съкровеното човешко право е правото на персонално благополучие. Всеки го схваща посвоему, търси го посвоему. Светът през днешния ден е пред вас – свят за изява, за труд, за посвещение, за пътешестване, свят за любов. Всеки от вас ще избере своята пътека в него и ще тръгне да търси своето благополучие. Пожелавам ви да го намерите. И когато след години се обърнете обратно, уповавам се мнозина от вас да си спомнят за бялата постройка в Благоевград и да кажат на тези край тях „ Аз съм учил в Природо-математическия факултет. Бяха щастливи години! “, сподели в приветственото си слово към дипломантите доцент Каращранова.

„ Най-важното нещо в живота е да живеете с достолепие и да не се поддавате на непознатото въздействие – не се опитвайте да бъдете нещо, което не сте. Живейте като почтени и състрадателни хора. Допринасяйте с нещо “, сподели още доцент Каращранова.

Поздрав към абитуриентите насочи Красимир Андонов – шеф на Дирекция „ Национален парк Рила “. Той им пожела да бъдат здрави, да не се плашат от компликациите и да се борят за задачите, които са си сложили.

Сред формалните посетители на церемонията бяха още проф. доктор Иванка Станкова – заместник-ректор по научноизследователската активност и докторантското развиване на ЮЗУ „ Неофит Рилски “ и проф. доктор Найден Шиваров – шеф на Националния STEM център към Министерството на образованието и науката.

По време на тържеството проф. Шиваров означи, че в ЮЗУ „ Неофит Рилски “ е открит първият академични STEM център и показа, че напълно скоро в университета ще бъдат построени STEM центрове в региона на естествените науки и роботиката.

На тържествената гала се дипломираха 114 абитуриенти в ОКС „ Бакалавър “ и ОКС „ Магистър “ от 22 специалности. Бяха връчени и 49 свидетелства за следдипломна подготовка „ Учител “.

По традиция отличниците на випуска получиха плакет на Югозападния университет „ Неофит Рилски “ за показаните високи резултати в процеса на своето образование. Дипломите на отличниците връчи проф. доктор Найден Шиваров.

Първенец на випуска е Сийка Кесева, завършваща компетентност „ География и районна политика “, с триумф 5.98 от семестриалните изпити и 6.00 от държавните изпити.

Сред отличниците, които получиха плакет са и Филип Сотиров, Фатме Бабечка, Айсел Бим, Росица Карадакова, Иванка Гълъбова, Айше Джугдан и Медиха Топалова.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР