На официална среща в Национална футболна база Бояна президентът на

...
На официална среща в Национална футболна база Бояна президентът на
Коментари Харесай

БФС подписа договор за сътрудничество с китайската провинция Хубей

На публична среща в Национална футболна база " Бояна " президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и първият вицепрезидент Йордан Лечков одобриха делегация представители на спортните структури на китайската провинция Хубей.

Двете страни подписаха контракт за съдействие, който включва обмяна на фрагменти и треньори, както и благоприятни условия за образуване на подготвителни лагери и контролни срещи на младежки тимове до 15, 17 и 19 години.

Делегацията, предвождана от вицепрезидента и общоприет секретар на футболния съюз на провинцията Сон Лий Чуин и шефа на юношеското направление в локалното бюро по спорта Ху Ян, имаше опция да се запознае с отличните условия в Дома на футбола, от които в бъдеще ще  се възползват китайските футболни клубове.

И сега България е хазаин на сборния отбор на Хубей до 17 години, провеждащ подготовката си в Сливен - като се чака новоподписаното съглашение да повиши интереса към изискванията, предлагани у нас.

Договорът и формалната среща с представители на 80-милионната провинция са част от договора за съдействие, подписан сред министъра на младежта и спорта Красен Кралев и министъра на Генералната администрация на спорта на Китай и ръководител на Китайския олимпийски комитет Лиу Пън през 2016-а. По-късно денем гостите бяха приети лично от министър Кралев, който изрази задоволството си от разширението на двустранните връзки в областта на спорта и в частност футбола.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР