На Общото събрание на АББ, проведено на 26 март 2019г.,

...
На Общото събрание на АББ, проведено на 26 март 2019г.,
Коментари Харесай

Рокади в Управителния съвет на Банковата асоциация

На Общото заседание на АББ, извършено на 26 март 2019г., бяха определени нови членове на Управителния съвет на Асоциацията. Те са: Диана Митева – Изпълнителен шеф на “Банка ДСК” ЕАД, Георги Костов – Изпълнителен шеф на “Централна кооперативна банка” АД, Теодора Петкова – от момента на встъпване в длъжността основен изпълнителен шеф на “Уникредит Булбанк” АД и Георги Заманов – основен изпълнителен шеф на “Алианц Банк България” АД.

Общото заседание на АББ освободи, като членове на УС на АББ, Виолина Маринова и Георги Константинов, заради приключване на вторите им тригодишни мандати в управителния орган на АББ. Беше призната оставка на Левон Хампарцумян, подадена заради прекосяване от поста основен изпълнителен шеф на “Уникредит Булбанк” АД на позицията ръководител на Надзорния съвет на банката от 1 май, както и оставката на Емил Ангелов, подадена заради идното завършване на договорката по придобиването на “Банка Пиреос България” АД от “Юробанк България” АД и съществуването на представител на тази банка в УС все още – Петя Димитрова.

Управителният съвет избра за заместник-председател на УС на АББ Диана Митева. Председател остава основният изпълнителен шеф на ОББ Петър Андронов.

На госпожа Виолина Маринова, която досега изпълняваше тази служба, беше изказана специфична признателност за високия й професионализъм и дългогодишния й принос в работата на управителния орган на Асоциацията, заемайки в предишни години позициите на ръководител и зам. ръководител на УС. Благодарности и благодарност бяха изказани и на господин Левон Хампарцумян – дълготраен член на УС на АББ и някогашен негов ръководител, както и на господин Георги Константинов и на господин Емил Ангелов, заяви пресцентърът на Банковата асоциация.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР