На областните дирекции на Българската агенция по безопасност на храните

...
На областните дирекции на Българската агенция по безопасност на храните
Коментари Харесай

Кой пласира развален кашкавал на учениците в Сливен?

На регионалните дирекции на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) е предложено да не дават информация на жители и медии по отношение на доставката на мухлясал кашкавал по схемата „ Училищно мляко” в сливенските учебни заведения. Това съобщи кореспондентът на
Миналата седмица класни ръководители и шефове алармираха, че питомците им са получили кашкавал с мухъл за закуска.
Етикетът на млечният артикул сочи, че той е създаден на 08.05.2018 година, а срокът му на валидност е до 24.06.2019 година Според Българския държавен стандарт обаче този период не може да е по-дълъг от 10 месеца.
Директорът на Областната дирекция на БАБХ в Сливен доктор Пламен Пенчев изрично отхвърли да разяснява какъв брой са сигналите, подадени от сливенските учебни заведения, кой е действителният снабдител на млечния артикул и какви ограничения са подхванати за секване на последващи гафове, застрашаващи здравето на учениците.
От пресцентъра на БАБХ оповестиха за , че сигналите, подадени към Областната дирекция в Сливен, са два, само че не назоваха съответната компания, доставила разваления кашкавал , с претекста, че сега текат незабавни инспекции. Очаква се те да приключат до няколко дни.
Началникът на Регионалното ръководство по образованието в Сливен Боян Аксаков сподели за , че храните по програмата „ Училищно мляко” се обезпечават по контракт сред самите образователните заведения и фирма-доставчик, определена от Държавен фонд „ Земеделие” (ДФЗ), а контролът върху качеството на млечните артикули се реализира от Агенцията по сигурност на храните. Той увери, че незабавно след първия подаден от начално учебно заведение „ Васил Левски” сигнал за мухлясал кашкавал е потърсил за съдействието на Областната дирекция на БАБХ.
От думите му стана ясно, че общоприет снабдител за град Сливен по схемата „ Училищно мляко” на ДФЗ е хасковската компания „ Млечни артикули Тракия” и тя работи с съвсем всички начални и съществени учебни заведения в града.
Според осведомени действителният производител на мухлясалия артикул е от Ямбол.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР