На няколко пъти в района на бургаския залив бяха забелязани

...
На няколко пъти в района на бургаския залив бяха забелязани
Коментари Харесай

Еспертити съветват: Не гонете и не снимайте видри, ако ги видите на бургаския плаж

На няколко пъти в региона на бургаския залив бяха видяни видри. Животните незабавно станаха обект на огромен интерес и голям брой фотоси. В резултат на това, плашливите видри се дезориентират и потеглят към града, където става още по- рисково за тях. Видрата е предпазен тип и е включена в приложение три от закона за биоразнообразието.
За още информация по случая се обърна към Милена Ярмова, основен специалист в отдел „ Биоразнообразие, предпазени територии и зони “ към Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас. Ето какво поучава експертът:„ Ако забележи животно на плажа, не го гонете и безпокойте, по никакъв метод.То е пристигнало тук с цел да търси храна. Сладководните басейни са неговата естествена среда, само че когато те замръзнат, видрите са принудени да търсят храна и в морето. Това е най-вероятната причина да бъдат видени в морската зона на Бургас “.

Предположението на специалистите е, че животните са най-вече две, а няма настъпление, каквито отзиви бяха изразени в обществените мрежи.
„ Видрите нормално живеят по настрана, само че от време на време може да е женска с дребните, която е намерила храна в залива. “
Една от видрите е открита в градинка до пристанището, където се е скрила от боязън. Тя е предадена на зоополицията в отдел „ Екология “ на община Бургас. Животното ще бъде освободено и пуснато на уместно за него място.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР