На някои от нас може и да ни се струва,

...
На някои от нас може и да ни се струва,
Коментари Харесай

Нуждаем ли се от повече сън през зимата

На някои от нас може и да ни се коства, че имаме потребност от зимен сън като мечките, само че действителността е, че хората можем да действаме пълноценно и сходни ограничения. Оказва се обаче, че през студените месеци фактически се нуждаем от повече сън в сравнение с през топлите.
 Кошмарите и за какво в действителност въздействат добре на мозъка ни
Защо е добре да сънуваме кошмари

Ползите от страшните сънища, колкото и да ги ненавиждаме

Според разбор на хора, подложени на изследвания за съня, получаваме повече REM сън (в превод от британски абревиатурата значи " бързо придвижване на очите " ) през зимата. REM сънят е етапа, в която сънуваме.

Наблюдението демонстрира, че общото време за сън е с към час повече през зимата, в сравнение с през лятото. Специално за REM съня обаче времето е с 30 минути повече през зимата, в сравнение с през лятото.
 Снимка 608194

Друго любопитна информация от е, че даже хората с нарушен сън имат по-дълъг REM сън през зимата, в сравнение с лятото, само че и по-малко бездънен сън през есента, написа.
 Кофеин, алкохол, кортизол, медитация и по какъв начин да подобрим съня си, в случай че се разсънваме през нощта
Как да спим по-добре

Какво да вършим, в случай че се будим измежду нощ

Според откривателите е налице нуждата хората да приспособяваме навиците, свързани със съня си, към сезона. Това може да стане като си лягаме по-рано в по-тъмните и по-студени месеци. " Като цяло обществата би трябвало да поправят навиците на съня, в това число продължителността и времето по отношение на сезона, или да приспособяват учебните и работни графици към сезонните потребности от сън ", настояват учените.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР