На новото трасе в Лас Вегас ще се стане хубаво

...
На новото трасе в Лас Вегас ще се стане хубаво
Коментари Харесай

Ръсел очаква в Лас Вегас да стане вълнуващо състезание

На новото трасе в Лас Вегас ще се стане хубаво и вълнуващо съревнование, макар че самата писта няма да е измежду най-интересните за водачите. Това е мнението на водача на Мерцедес Джордж Ръсел, който беше измежду тези, които показаха в Лас Вегас третото съревнование от Формула 1 следващата година на територията на Щатите.

Уличното трасе в Лас Вегас има няколко дълги прави и няколко завоя, които ще се минават на цялостна газ. След представянето на пистата през март уредниците на надпреварата прибавиха спомагателен комплекс завои - от 7 до 9.

Ръсел счита, че пистата ще е доста бърза, само че не и изключително сложна за научаване.
 Три тима показаха Гран При на Лас Вегас Три тима показаха Гран При на Лас Вегас
“Никога не е елементарно да караш автомобил от Формула 1 на такова бързо трасе - разяснява Ръсел. - Но не мисля, че ще бъде най-вълнуващата писта за водачите. Но мисля, че за публиката ще е забавно, ще има изпреварвания, ще е занимателно. Това ще е вълнуващо и за водачите. Но, почтено казано желая да сме напред пред всички и да ни е по-скучно. ”
 Състезанието в Лас Вегас ще е на 18 ноември Състезанието в Лас Вегас ще е на 18 ноември
Трасето в Лас Вегас е с дължина 6,1 километра и 17 завоя, като уредниците към този момент пуснаха в продажба билетите за надпреварата следващата година.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР