На новото руско правителство и Държавната дума им предстои да

...
На новото руско правителство и Държавната дума им предстои да
Коментари Харесай

Путин посочи пътя пред Русия

На новото съветско държавно управление и Държавната дума им следва да одобряват доста значими и съществени за страната решения, съобщи президентът на Русия Владимир Путин по време на съвещание на долната камара на Народното събрание, предава РИА Новости.
Във вторник Държавната дума утвърди Дмитрий Медведев на поста министър-председател, а по-късно президентът подписа съответстващия декрет.
Държавният глава благодари на депутатите за това, че те са подкрепили предлагането му и са дали своят вот за кандидатурата на премиера. Путин изрази мнение, че полемиките сред държавното управление и Народното събрание ще продължат в „ безусловно открит режим “.
Открити за оферти
Руският президент увери, че управляващите са открити за оферти от всички партии в Държавната дума за образуването на новото държавно управление.
„ Главното не са политическите пристрастия, а персоналните, деловите и професионалните качества “, акцентира президентът, представен и от " Фокус ".
Освен това Путин отговори на рецензиите на водача на КПРФ (Комунистическата партия на Руската Федерация) Генадий Зюганов, който съобщи, че партията му няма да поддържа Медведев.
„ Под управлението на Комунистическата партия на Съветския Съюз нашата страна, Съветският Съюз, доближи извънредно високи върхове. И Генадий Андреевич (Зюганов) ни изброи доста от тях: това е и космоса, и нуклеарния щит и така нататък Генадий Андреевич не загатна единствено едно. Под прецизното управление на Комунистическата партия Съветският съюз приключи съществуването си. И тук няма какво да се радваме “, съобщи Путин.
Президентът акцентира, че това е исторически факт. „ Комунистическа партия на Съветския съюз беше отпред и, всъщност, това историческо събитие беше направлявано от водачите на Комунистическа партия на Съветския съюз “, добави той.
Победа над бедността
Според думите на съветския президент, една от основните задания, които стоят пред новото държавно управление е да се бори с бедността.
Той съобщи, че тя би трябвало да бъде победена, „ както и би трябвало да се победят другите проблеми, които стоят пред нас, да се решат и другите задания за световното, капитално и прогресивно развиване на нашето Отечество, нашата обичана страна Русия “.
Борба за пазари
Освен това Путин засегна и стопански въпроси. Той съобщи, че Русия е длъжна да се бори за мястото си на международния пазар, въпреки и там да не я чакат.
„ Продавайки нашите артикули на интернационалните пазари, ние ги вършим световно конкурентоспособни, а това значи, че повдигаме равнището на личното си произвеждане вътре в страната. Вътрешният консуматор у нас ще се употребява от артикули и услуги, не отстъпващи на международните си аналози. А още по-добре е те да са по-добри от тези аналози “, съобщи съветският президент.
Той означи, че на китайския пазар на Русия, да вземем за пример, може да помогне спорът сред Китай и Съединени американски щати.
„ Надявам се, че нашите китайски другари ще реагират и сега към този момент се подхващат избрани ограничения по този въпрос. Ако те с американците стартират да се конкурират и китайците спрат американското свинско, ние би трябвало да сме тъкмо тук с нашите свине “, изясни Путин.
Освен това президентът съобщи, че Русия не би трябвало да се занимава със самоизолация. „ Ако се затворим и се изолираме като краставици в буркан, нищо положително не ни чака ". Само краставиците стават по-вкусни и даже е належащо да се добави нещо, както споделят експертите ", акцентира съветският президент.
Отвързване на стопанската система от $
Освен това, той се изрече срещу ограничението на съветската финансова помощ за други страни.
„ Преди всичко ние би трябвало да гледаме личните си ползи и когато оказваме поддръжка на някой, би трябвало да гледаме прагматично на това “, означи Путин.
Той прикани за отвързване на съветската стопанска система от $, чийто монопол е обезсърчителен и рисков за доста страни по света.
Руският президент означи, че в предходните десетилетия Русия се е надявала, че декларираните правила в областта на международната търговия и стопанска система ще се съблюдават, което е било „ ненапълно наивно “.
„ А в този момент виждаме, че и разпоредбите на СТО (Световната комерсиална организация) искрено и постоянно се нарушават, вкарват се ограничавания по политически съображения, които назовават наказания. При това се вкарват все нови и нови, за да си обезпечат всевъзможни конкурентни прерогативи “, добави Путин.
Майските укази
Според думите на съветския държавен глава, спомагателните осем трилиона рубли, нужни за изпълняването на новите „ майски укази “ ще бъдат открити за сметка на растежа на стопанската система и надстрояването на данъчната система.
" Сега ще подготвим нови оферти, ще ги създадем, ще ги изградим, ще ги фиксираме и ще се придържаме към признатите правила, само че в границите на това, което построяваме и това, което вършим, се надяваме да получим спомагателни запаси. Съществуват и по този начин наречените общи систематични ограничения - в този момент няма да ги разказвам, те наподобяват дребни, само че се надяваме да получим по триста, по четиристотин милиарда от всеки един от тях, а като цяло - един трилион и двеста милиарда евро ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР