На Нова Зеландия ѝ омръзна да бъде набутвана в края

...
На Нова Зеландия ѝ омръзна да бъде набутвана в края
Коментари Харесай

На Нова Зеландия ѝ писна

На Нова Зеландия ѝ омръзна да бъде набутвана в края или напряко да изпада от международните карти и заради тази причина си начерта своя , в която тя е в центъра на планетата , предава ДПА.

На хората от тази красива страна , където са снимани продукции от „ Властелинът на пръстените “ , им писнало да " изпадат от картинката " заради своята географска раздалеченост от Стария континент. А това било неприемливо за страна с размерите на Япония и Германия, взети дружно.
Thousands of students across 90 countries created the longest list of Solutions for. For this occasion we used a slightly adjusted map.
— Koen Timmers (@zelfstudie)

Поради тази причина министър председателят на страната Джасинда Ардърн се причисли към акцията на локалното министерство на туризма .

Инициативата #getNZonthemap си сложи за цел да бъде преначертана картата на света и Нова Зеландия да попадне в нейния център, а не в периферията.
I liked a video New Zealand issues ‘new’ world map to
— [MMT]DarkRhino (@TheFatUnicorn2) В акцията с изключение на министър председателят се включиха режисьорът на " Властелинът на пръстените " , новозеландецът Питър Джаксън и неговият съотечественик, комикът Рис Дарби.

През годините Нова Зеландия се оказа изчезнала в доста публични карти. Сред огромните виновници в това отношение бяха посочени Смитсъновият музей, Организация на обединените нации и седалището на Би Би Си.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР