На нов кабинет, а не избори - на това се

...
На нов кабинет, а не избори - на това се
Коментари Харесай

Митева: Третият мандат при ДБ, премиер - Минчев или Лорер


На нов кабинет, а не избори - на това се надява депутатът от Има Такъв Народ. 
Всичко по тематиката: Трусовете в обединението 580
“Ако в действителност сме виновни политици, би трябвало да вървим към нов кабинет. Би трябвало да забележим, че хората ни вкараха във властта с доста вяра и упования, че хората не желаят избори, че в очите им има доста обезсърчение и яд. Вярвам към момента в новия кабинет! ”, това сподели Митева в студиото на “Събуди се ”. 

Според Има Такъв Народ, третият поручвателен мандат ще бъде връчен на “Демократична България ”. “Тя може най-вече да сплоти сътрудниците от Политическа партия, в това време съумява да приказва добре и с Българска социалистическа партия. В този миг е доста значимо да намерим този обединител сред нас ”, сподели Митева.

Тя съобщи, че от Има Такъв Народ поставят старания “да изоставят страстите ” и да бъдат по-диалогични, в името на това да има коалиция. “Опитваме се да преценим обстановката по-трезво, да оставим страстите, разсъдъкът да излезе на напред във времето, да преценим риска и да преценим какви ще са последствията ”, сподели тя и добави, че от партията не биха желали да работят с отделилите се от Има Такъв Народ депутати в една възможна нова четворна коалиция. 

Премиерски и министерски постове към момента не са обсъждани, само че Митева изрази единодушие, че министър председателят би трябвало да бъде излъчен от “Продължаваме Промяната ”. “Трябва да бъде персона, която е уравновесена, която ще сплоти парламентарните групи, персона, която има опит, персона, която може да беседва с всички ”, по този начин разказа бъдещия премиер. 

Като такива тя вижда Никола Минчев и Даниел Лорер.  “Минчев може би ще бъде едно от имената на масата, само че може би ще има и други имена. Името на Лорер също не е за подценяване Мисля, че той има по-големите опит и познания. Но колкото повече имена има на масата, толкоз по-добре за страната ни ”, сподели депутатът от Има Такъв Народ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР