На номер 02/9301 445 от четвъртък (24 ноември) хората ще

...
На номер 02/9301 445 от четвъртък (24 ноември) хората ще
Коментари Харесай

Здравното министерство обяви телефонния номер за въпроси за ваксините срещу COVID-19

На номер 02/9301 445 от четвъртък (24 ноември) хората ще могат да получават отговори на медицинските си въпроси за имунизациите против COVID-19, оповестява Министерството на здравеопазването.

На позвъняванията ще дават отговор доктор Филип Тенчев и доктор Димитър Страшимиров, които преподават в Медицинския университет в София, в катедрата по инфекциозни заболявания, паразитология и тропическа медицина. в профилираната болница по паразитни и инфекциозни заболявания " Проф. Иван Киров ".

Намерението за откриване на такава телефонна линия министърът на опазването на здравето Стойчо Кацаров разгласи в края на предходната седмица, като още тогава бе конкретизирано, че лекарите ще дават уточнения за медицински рекомендации, противопоказания или неналичието на такива за имунизиране против COVID-19. На номера обаче няма да се дават отговори на логистични или организационни въпроси като къде има работещи пунктове за имунизиране или какво е работното им време.

" Целта е жителите да получават научно обоснована информация, обвързвана с противопоказанията за имунизация, със съхранението на имунизациите, с рекомендациите за приложение на ваксина при избрани болести, при бременност и други ", прецизира Министерството на здравеопазването.

В известието не се показва телефонната линия да е безвъзмездна.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР