На ниво макроикономика ефектът на локдауна може би няма да

...
На ниво макроикономика ефектът на локдауна може би няма да
Коментари Харесай

Петър Ганев: Ударът от локдауна ще е жесток на микрониво

" На равнище макроикономика резултатът на локдауна може би няма да е толкоз трагичен - първо това не е обстановката с първото затваряне отпреди година. То унищожи веригите на доставки, предприятия затвориха. Това в този момент не се случва и в някаква степен беше ясно, че в студените месеци няма да решим казуса ". Това съобщи в " Още от деня " по Българска национална телевизия от Института за пазарна стопанска система.
" На микрониво обаче, несъмнено ще има бизнесмени, които ще бъдат доста тежко ударени - секторите, наранени от заповедта и изключително тези, които отвориха преди две седмици. За тях ударът е нечовечен. Не е съразмерно - за едни е грубо, за други разликата не е толкоз трагична ", безапелационен е специалистът.
 Петър Ганев: Covid-19 обърна траекторията и ни вкара в дълбока криза Петър Ганев: Covid-19 обърна траекторията и ни вкара в дълбока криза
„ Пътят напред и към растежа няма да пристигна от ограниченията на държавното управление или от съответни принадлежности. Той ще пристигна от смяната в...
" Генерално чувството, че имунизацията може би ще реши здравната рецесия, остава. Сътветно и оптимизмът, въпреки и леко отсрочен във времето ", добави той. " Не мисля, че сме в интервала на дълго губене на работни места както бе при първата световна икономическа рецесия. Вече въпросът е какъв брой дълго ще продължи възобновяване ", сподели още Ганев.
" Наистина от партиите се чуват доста спорни оферти, има настройки за смяна откъм фискална и данъчна политика, само че на напред във времето ще излезе здравната рецесия - в листите си всички партии имат медицински лица. Другото във фокус ще бъде общественото харчене посредством проекта за възобновяване и резистентност, в тази тенденция ще бъде първичната сила ", добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР