На никой шеф не му се иска да признае, че

...
На никой шеф не му се иска да признае, че
Коментари Харесай

3 грешки на шефовете, които карат подчинените им да напускат

На никой началник не му се желае да признае, че чиновниците му напущат поради него, само че в доста случаи това е тъкмо по този начин. Ако самият вие сте шеф, е добре да се запознаете с най-честите неточности на високо равнище, които карат скъпи фрагменти да се замислят за промяна на работата. Ето кои са те съгласно Inc.com.

1. Липса на насърчаване.

Изследвания в Съединени американски щати са посочили, че 40% от мениджърите в никакъв случай не хвалят чиновниците си за добре свършена работа. Това е сериозен проблем, тъй като същото изследване открива, че готовността на мениджърите да дават положителна противоположна връзка е един от водещите фактори, които дефинират дали чиновниците им ще ги възприемат като ефикасни и откровени комуникатори.

Доказано е, че позитивното отношение на началниците усъвършенства доста продуктивността на техните чиновници и крайните резултати за компанията.

2. Приписване на заслугите на подчинени.

Несправедливо и недопустимо е един началник да се окичи с почестите за триумфи, реализирани от неговите чиновници. Това сигурно е нещо, което би отблъснало и най-лоялния експерт.

3. Незачитане на салдото сред работата и персоналния живот.

Голяма част от мениджърите към момента диктуват и управляват времето, което хората отделят за своите професионални отговорности. В резултат на това персоналният и фамилният живот на хората страда в името на работата, а това ги кара да потърсят по-благоприятна среда.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР