На никой пенсионер пенсията не е по-ниска за януари, това

...
На никой пенсионер пенсията не е по-ниска за януари, това
Коментари Харесай

Министър Гьоков: Ковид добавката за пенсионерите рано или късно ще отпадне

На никой пенсионер пенсията не е по-ниска за януари, това съобщи изрично общественият министър Георги Гьоков по време на чуване по тематиката в Народното събрание. Той изясни, че някои възрастни хора са получили по-малко суми, тъй като повдигането на пенсиите не компенсира двойно по-ниския размер на коронавирус добавките.  „ Това се получи поради политическите решения в предходния парламент ”, съобщи министърът.

По концепцията пенсиите и добавките да бъдат давани от разнообразни институции, с цел да не става комплициране, Гьоков разяснява, че това ще сътвори нови компликации за пенсионерите. Ако добавките се изплащат от Агензията за обществено подкрепяне, ще се постанова да се подават заявки от възрастните хора, най-малкото тъй като би трябвало да посочат метод на заплащане. От Национален осигурителен институт не могат автоматизирано да дадат данните на пенсионерите на организацията, тъй като това е нелегално.

„ Засега коронавирус добавката е до юни, дай Боже да не се постанова да я продъжваме. Тя обаче рано или късно ще отпадне ”, предизвести министърът. Той сподели, че разчита на интелигентността на българските пенсионери да се ориентират кое е пенсия, кое – в допълнение обществено заплащане поради пандемията. За резултата на комплициране, което провокираха държавните институции, Гьоков съобщи пред депутатите: „ Невинни по въпроса няма ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР