На нейна база ще функционират екологични и здравни системиНаучни екипи

...
На нейна база ще функционират екологични и здравни системиНаучни екипи
Коментари Харесай

Ще изграждаме IoT платформа съвместно с Китай

На нейна база ще действат екологични и здравни системи

Научни екипи от България и Китай ще разработят взаимно IoT платформа с общо предназначениe (снимка: Фонд „ Научни проучвания ”)

Два контракта за финансиране на проучвателен планове по Програма за научно и софтуерно съдействие сред България и Китай бяха подписани през днешния ден в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски ”, оповестиха от Фонд „ Научни проучвания ” (ФНИ).

Одобрен за финансиране е планът „ Разработване на многосервизна облачно-базирана IoT оперативна платформа с общо предопределение (EMULSION) ”, в границите на който ще бъдат основани интелигентни системи за надзор на качеството на въздуха (AQI) и за навсякъде опазване на здравето (uHealth). Вторият план е обвързван с устойчивото ръководство на „ неприятели и заболявания в ябълкови градини ”.

Основната научно-изследователска активност по първия план ще бъде ориентирана към създаване на платформа от ново потомство (от водоравен тип) в региона на „ интернет на нещата ” (IoT) дружно с нови модели и техники за дейно даване на услуги основно в IoT подобластите „ интелигентно запазване на околната среда ” и „ интелигентно опазване на здравето ”.
още по тематиката
Платформата ще бъде в положение да дава мощно контекстуализирани и персонализирани услуги, налични посредством всевъзможен вид мобилни устройства през хетерогенни по тип безжични мрежи – когато и да е, на всички места и по най-хубавия метод, отчитайки настоящия мрежов подтекст, подтекста на услугата и желанията на потребителите.

Чрез потребление на разпределени техники за обработка на огромни масиви от данни (в облачна среда), платформата ще конвертира „ суровите ” сензорни данни, получени от физичния свят и от дейностите на потребителите с услугите, в действителна аналитична информация. Тя ще се употребява за про-активно препоръчване на най-хубавите инстанции на услуги – да вземем за пример образуване на най-хубав маршрут за напредване за отбягване на нечисти сега региони, представляващи риск за здравето.

Ще бъдат създадени също нови компютърни логаритми, софтуерни решения и мобилни приложения, които да подсигуряват най-хубаво качество на разбиране на IoT услуги от страна на потребителите. На базата на платформата ще бъдат проектирани, тествани и демонстрирани две пилотни IoT системи:

Интелигентна система за надзор на качеството на въздуха (AQI) , която ще дава AQI данни („ онлайн ”), допълнени от прогнозираща промените информация, като вход към другата пилотна система, дружно със надлежно мобилно приложение за обмисляне на направления за пациенти с разнообразни здравословни проблеми с най-малък риск за тяхното здраве.

Интелигентна система за навсякъде опазване на здравето (uHealth) , задачата на която е да даде здравни услуги на разнообразни категории пациенти.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР