На нея се дължи ново нарастване на геомагнитната активност вчера

...
На нея се дължи ново нарастване на геомагнитната активност вчера
Коментари Харесай

Внимание! Удрят Ни Магнитни Бури! Ето Съветите На Лекарите!

На нея се дължи ново повишаване на геомагнитната интензивност през вчерашния ден и през днешния ден, показват от Центъра за безоблачен и слънчево-земен мониторинг към Българска академия на науките. “На слънчевия диск се вижда нова дребна група петна. Тя е в южното полукълбо. В същото време групата петна 2718 отслабна и към този момент не се вижда. Няма евентуални източници за изригвания от междинния мощностен клас M, за огромни изригвания от клас X, както и за протонни (СЕЧ) ерупции ”, успокояват учените.

Очаква се през днешния ден нашата планета да навлезе в бранш с по-висока скорост на слънчевия вятър. Скоростта му ще е до към 500 км/с, а източникът е слънчевата коронална дупка CH17. Геомагнитната конюнктура ще бъде сред смутена и дейна.

Вероятността за геомагнитни разстройства е 35% дневно, а вероятността за слаба геомагнитна стихия е 15%. Поради обстоятелството, че магнитните разстройства се отразяват на по-чувствителни хора, лекарите предлагат в такива дни те да избягат алкохола, както и солените и пикантни храни.

Трябва да се пият доста течности, като акцент да се сложи на слаби чайове, плодови питиета и вода. Не бива да се прекалява с физическото натоварване и с кафето. Вместо това се предлага да се прекарва време навън и да се почива при опция.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР