На невероятна находка се натъкна в собствения си двор Николай

...
На невероятна находка се натъкна в собствения си двор Николай
Коментари Харесай

Мъж откри гигантско хищно същество в двора си в Карлово СНИМКИ

На невероятна находка се натъкна в личния си двор Николай Цонков от Карлово. Мъжът изпрати кадър на странното животно до редакцията на "Петел ".

Ето и разказът на господин Цонков:

За първи път виждам сходно нещо! Когато излязох на двора си, забелязах, че котето си играе с нещо, само че беше доста необичайно. В началото си помислих, че е някакво гигантско насекомо. По-късно обаче разбрах, че това в действителност е див звяр. Вероятно се касае за нилски бръмбар или нилска водоплавка, написа Цонков.



Преди няколко години настъпление на същите великански буболечки стресна съществено жителите на Пловдив. Гадините освен са страшни на тип, само че се трансформират и в същинска злина за града под тепетата. Хиляди жители пропищяха от Lepthocerus patruelis, както е биологичното им име.

Огромната, и като че ли бронирана буболечка, е откривана по тераси, жилищни входове, прозорци и площадки. Огромните, 10- сантиметрови чудовища, стресираха жителите на няколко квартала из Пловдив.

Ухапването й е доста мъчително, само че не е по никакъв начин безвредно. Lepthocerus patruelis или Нилската водоплавка е колос от семейство Белостоматиди - водни жители, достигащи 8-12 см дължина.

Срещат се във водоеми по целия Балкански полуостров и до неотдавна се смяташе, че рядко доближават до България и то съответно през лятото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР