На неотдавнашна бизнес конференция Силвио Берлускони озадачи публиката си, като

...
На неотдавнашна бизнес конференция Силвио Берлускони озадачи публиката си, като
Коментари Харесай

Берлускони все по-често смайва публиката с гафове и неадекватни твърдения

На неотдавнашна бизнес конференция Силвио Берлускони озадачи публиката си, като се похвали, че като министър председател е направил по този начин, че италианците да получават месечни пенсии от 1000 лири - колкото почти е цената на кафе еспресо. 81-годишният водач, който оглавява десноцентристка коалиция, която води в анкетите в навечерието на парламентарните избори на 4 март, демонстрира признаци на некомпетентност.

В същото време той се пробва да преодолее последствията от възбраната, която му бе наложена да заема обществени длъжности, от секс свадите (в които се оказа замесен) и от проблемите с правораздаването, които имаше. " Борих се с всички гадости, с всички офанзиви и всички неистини, които се изсипаха против мене, от Бунга-Бунга с малолетни и всичко останало ", сподели той на конференцията в Рим.

Берлускони също по този начин позволи поредност от словесни гафове, като сподели, че укритите налози в Италия надвишават 800 000 евро (само дребна част от действителната цифра), и че брутният вътрешен артикул е единствено 1600 евро (вместо действителните над 1.7 трилиона).

Милиардерът към момента не се е появил на никакъв избирателен протест, а вместо това концентрира акцията си върху комфортни за него телевизионни стратегии с негово присъединяване, като анулира даже някои от тях, поради отмалялост.

" Възрастта му стартира да си проличава, - сподели Джовани Орсина, професор по модерна история в римския университет " Луис ". " През последните 10 година загубите, които претърпя, и ударите, които понесе, явно са понижили политическите му качества. "

Подкрепата за неговата десноцентристка партия " Форца Италия " ( " Напред Италия! " ) спадна съвсем на половина от 2001 т. насам, и към този момент не се виждат митингите на негови поддръжници, размахващи флагове и пеещи " Благодарим ти Боже, за Силвио ", както бе по време на акцията му през 2008 година

" Форца Италия " има известни шансове за споделена победа с помощта на съдружните си съглашения с крайнодесните " Северна лига " и " Италиански братя ", чиито радикални послания постоянно му се постанова да укротява.

" Все още съм пред всички останали политически водачи, въпреки че не мога да аплайвам за служба ", сподели Берлускони с изгладено от бръчки лице с помощта на нееднократните пластични интервенции. " Очевидно е, че към този момент нямам тези 75.3 % утвърждение, на които в миналото се радвах. " Според изследване на социологическия институт на " Демос ", оповестено в петък, Берлускони се оказа на много ниското осмо място по рейтинг измежду най-уважаваните политически водачи в Италия с утвърждение от 26%.

 Берлускони все по-често смайва публиката с гафове и несъответстващи изказвания
© Reuters

Обвиненията против него, че е плащал за секс с малолетна продажница, в последна сметка отпаднаха в съда, а единственото, за което бе наказан след многочислените каузи против него, бе през 2013 година за данъчна машинация, и то бе задоволително, с цел да му бъде неразрешено да е народен представител в Народното събрание.

В началото на сегашната акция той сподели, че Малта има " 14 млн. служащи " (при население по-малко от 450 000) и даде обещание да построи " протоците на Сицилия " (имайки поради мост над Месинския пролив за свързване на Сицилия с континенталната част на Италия.

По своя ефирен " Канале 5 " той се похвали, че е " премахнал 411 000 налози ". По общи оценки италианската фискална джунгла се състои от към 100 типа налози, само че не и от стотици хиляди. В края на януари Берлускони си взе отмора от акцията, което даде мотив за спекулации за здравословното му положение две години и половина откакто претърпя комплицирана сърдечна интервенция. Той сподели, че се усеща добре, само че бил изтощен от процеса на асортимент на претенденти за изборите.

" Той сътвори една империя "

Това, че Берлускони продължава да се харесва на част от електората, постоянно озадачава хората отвън Италия. За някои гласоподаватели обаче неговата преклонна възраст и фактът, че е към този момент богат, смъква съмненията, че е в политиката за персонално облагодетелстване - повсеместен боязън в една страна, в която корупцията процъфтява. " Ако бях на негово място, с всичките му пари, щях да го ударя на живот ", споделя неговият обожател Антонио Д`Арканджелис, на 53 година, някогашен държавен чиновник, в този момент незает. " Той евентуално го прави, тъй като има вяра в това. "

Много от неговите фенове са привлечени от неговите бизнес умения, създали го милиардер. Той направи първите си финансови удари в Милано като строителен бизнесмен. После основа най-голямата частна телевизия и бе притежател на футболния клуб " Милан " в продължение на над 30 години. " Възлагаме очакванията си на човек, постигнал всичко самичък и съумял да сътвори империя ", споделя Джузепе Брачале, 52-годишен готвач от Торе дел Греко в Южна Италия, който счита да гласоподава за " Форца Италия ".

Обещанията за събаряне на налозите и покачване на пенсиите, които от дълго време са основни в акциите на Берлускони, към момента намират отзив измежду мнозина в Италия, където умереното икономическо възкръсване не съумя да спре растежа на бедността или да смъкна безработицата до междинното за Европейски Съюз ниво. " Ние ударихме дъното и Берлускони е единственият, който може да ни помогне да се измъкнем от там ", споделя Брачале.

Ключовото предложение на десния център е плосък налог - мярка, която Берлускони предлага от влизането си в политиката през 1994 година, само че която в никакъв случай не съумя да приложи, въпреки че бе на власт повече от девет години в интервала сред 1994 и 2011 година.

 Берлускони все по-често смайва публиката с гафове и несъответстващи изказвания
© Reuters

Други опасения взеха връх измежду някои някогашни негови гласоподаватели, най-много въпросът за всеобщата имиграция, трансформирала се в преобладаваща тематика за предизборната акция на " Северна лига ". " Значителна част от гласоподавателите, които Берлускони загуби, бяха " наети " от " Северна лига ", тъй като днешните гласоподаватели на Берлускони - тази боязлива междинна класа, се опасяват повече за персоналната си сигурност, в сравнение с за икономическата си сигурност ", споделя Марко Валбруци от изследователския институт " Катанео ". " Те избират по-твърдите послания, които получават от (лидера на Лигата Матео) Салвини ", споделя Валбруци.

На последните парламентарни избори през 2013 година " Северна лига " взе 4 на 100 от гласовете, а анкетите в този момент предсказват, че тя може да завоюва 14 % идващия месец, което е близо до " Форца Италия ".

Берлускони подаде оставка като министър председател в разгара на дълговата рецесия през 2011 година - унизително отдръпване, което съгласно множеството коментатори преди време бележеше края на политическата му кариера. Лидерът с непрекъснат безоблачен тен постоянно е упреквал враждебно настроени европейски политици в скрит план за свалянето му, а най-заклетите му последователи настояват, че той заслужава нов късмет, с цел да подсигурява своето (политическо) завещание. Други считат, че времето му под слънцето към този момент е отминало и имат вяра, че е време някой различен да поеме юздите.

" Аз обичах Берлускони, тъй като той ми даваше възприятие за сигурност. Бях млада, когато той стартира първата си акция. Той към този момент бе притежател на футболен клуб " Милан ", имаше лични пари. А след това, когато се отхвърли, се почувствах несигурна. Той избяга, съобщи хората ", споделя Алесандра Чанколини, на 37 година от Рим, която работи в антикварен магазин. " Той съумява да задвижи начинания, само че не ги довежда до дъно. Ако се върне, проблемите са същите, които в миналото остави след себе си, и единствено са се влошили. " /БТА/
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР