На него ще се паднат 16% от всички разходи за

...
На него ще се паднат 16% от всички разходи за
Коментари Харесай

Чакат спад на ИТ разходите в публичния сектор

На него ще се паднат 16% от всички разноски за осведомителни технологии

Публичният бранш ще генерира разноски за ИТ в размер на 438 милиарда $ през 2020 година
(снимка: CC0 Public Domain)

Коронавирусната пандемия COVID-19 принуждава фирмите и държавните организации да редуцират ИТ бюджетите. През 2020 година обвързваните с обществения бранш разноски ще паднат с 0,6% след растежа от 3,9% през 2019 година, предвижда в нов отчет анализаторската компания Gartner.

Според специалистите, световните разноски за ИТ на държавните структури ще възлязат на 437,7 милиарда $ през тази година, по отношение на 440,1 милиарда $ през предходната. При липса на стопански катаклизми, разноските за ИТ могат да се върнат към напредък през идната година с към 3,3%.

„ Правителствата форсират ИТ вложенията в области като електронно държавно управление, опазване на здравето, обществени услуги, обучение и преквалификация, с цел да поддържат хора, фамилии и предприятия, които са мощно наранени от пандемията COVID-19 ”, разяснява Gartner.

За да поддържат икономическата жизненост, държавните управления също по този начин започват стратегии за подкрепяне на възобновяване, ориентирани към дребния бизнес, допълват анализаторите.
още по тематиката
Очаква се общественият бранш да генерира 16% от разноските за ИТ през 2020 година на всички браншове, взети дружно. Общият размер на пазара ще намалее с 8% до 2,7 трлн. $.

Единствените сегменти с напредък на ИТ разноските в обществения бранш през 2020 година ще бъдат услугите и софтуерът. ИТ услугите се обрисуват като най-големият сегмент, а софтуерът ще показва най-силен напредък – 4,5%, сочи отчетът.

Gartner предвижда, че държавните разноски за ИТ съоръжение в международен мащаб ще доближат 29,8 милиарда $ през 2020 година, което е с 8,3% по-малко по отношение на предходната година. Разходите за решения за центрове за данни ще намалеят със 7,2% до 26,2 милиарда $. Продажбите на ИТ услуги се правят оценка на 152,7 милиарда $, оставайки на процедура непроменени от 2019 година

Експертите чакат също понижаване на разноските за телекомуникационни услуги в обществения бранш с 2,4% до 62,5 милиарда $. Инвестициите във вътрешни услуги в държавните организации ще са в размер на 62,7 милиарда $, което е с 0,9% по-малко в сравнение с през предходната година.

Държавните разноски за ИТ в Северна Америка се обрисуват като най-големите в света, достигайки 191 милиарда $. На второ място ще бъде Западна Европа с резултат от 94 милиарда $, а Китай с 39 милиарда $ ще заеме трето място.

По отношение на съответните посоки за ИТ разноски, анализаторите показват цифровото ръководство, данните, анализите, киберсигурността и др.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР