На 20 май от 12 часа в двора на СУ

...
На 20 май от 12 часа в двора на СУ
Коментари Харесай

Откриват къщички за споделяне на книги в СУ Христо Ботев във Враца

На 20 май от 12 часа в двора на СУ „ Христо Ботев “ във Враца ще бъде открита обособена зона за четене с къщурка за книги „ Прочети – върни “.
Мястото за замяна на четива за деца и младежи ще се обитава в двора на учебното заведение и е резултат от сполучливата първа дарителска акция на съдружие „ Обществен дарителски фонд за Враца”, персонално подаяние на компания „ Строител “-Криводол и дарителска акция на учениците от началните класове на СУ „ Христо Ботев “-Враца. Кампанията за събиране на средства стартира през ноември 2018 година под надпис „ Обособяване на зони за четене във всяко учебно заведение от община Враца”.
На 20 май от 12:30 часа в аулата на школото ще бъде формалното разкриване на регионалния кръг на самодейностите под наслов „ Чети! Сподели! Бъди крачка напред! “, на който учебното заведение е хазаин. Участие ще вземат 8 тима от всички общини на област Враца. Инициативите предизвикват четенето при учениците от начален стадий в област Враца и се провеждат от РУО-Враца по отношение на използването на районни политики, ориентирани към повишение резултатите от образованието.
Дейностите, свързани с четенето са част от политиките, залегнали в Националната тактика за поощряване и повишение на началната просветеност за интервала 2014-2020г., където главната цел е реализиране на начална просветеност и полагане на основите за придобиване на функционална просветеност при учениците от начална учебна възраст.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР