На най-високо ниво САЩ потвърдиха плановете на Украйна да започне

...
На най-високо ниво САЩ потвърдиха плановете на Украйна да започне
Коментари Харесай

ВСУ и Пентагонът лъжат за контранастъплението

На най-високо равнище Съединени американски щати потвърдиха проектите на Украйна да стартира контранастъпление. Офисът на Зеленски чака да завземе Крим, като изкорени „ всичко съветско “ там събори Кримския мост. На този декор в мрежата се появиха секретни данни за ВСУ, заради което Пентагонът стартира публично следствие. Как се отнася Русия към сходни приключвания и за какво Западът не крие военните си проекти?

През идващите седмици ВСУ може да преминат в нахлуване. Това съобщи в изявление за немски публицисти държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен. Според него Украйна сама ще вземе решението за нахлуване, а нейните сътрудници се придържат към две цели: да оказват помощ в организирането на контранастъплението, а също по този начин да усилят средносрочния и дълготрайния капацитет на ВСУ.

Кабинетът на Зеленски също неведнъж обявяваше проекти за нахлуване. Разговорите за това се водят интензивно от есента на предходната година, само че в реалност главните събития се развиха на територията на ДНР към Артьомовск, който последователно минава под контрола на съветските военни. Въпреки това министърът на защитата Алексей Резников в края на март разгласи контранастъпление през април-май.

Фактът, че Вашингтон чака контранастъплението от ВСУ през идващите седмици, беше разгласен неотдавна от американския дипломат в НАТО Джулиан Смит. В същото време въпросът за Крим беше упоменат настрана от мнозина. Андрей Сибига, заместник-началник на кабинета на Зеленски, сподели в изявление за “Файненшъл Таймс ”, че Украйна „ не изключва боен път за завладяване на Крим “. Според него, в случай че ВСУ съумеят да доближат административната граница с Крим, тогава украинските управляващи сякаш са подготвени да отворят дипломатическа страница за разискване на този въпрос. По-късно обаче смекчи изявлението си.

Михаил Подоляк, консултант на ръководителя на кабинета на украинския президент, разгласи тази седмица за способността на Украйна да завземе Крим за пет до седем месеца. След „ завладяването “ на полуострова Украйна ще „ събори Кримския мост “ и ще се стреми да изкорени всичко съветско там. Според него „ войната ще продължи до цялостното освобождение на цялата територия на Украйна “.

Освен това, с цел да завземе Крим и републиките от Донбас, Украйна е образувала минимум осем бригади от така наречен “Гвардия за нахлуване ”. Според западни медии това са към 40 хиляди души. За готовността на военните за дейни настъпателни ограничения заяви ръководителят на Министерство на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко.

Прави усещане, че проектите на ВСУ се загатват и в документите на Пентагона, които изтекоха в обществените мрежи. Появи се информация и за украински военни елементи и тяхната техника. Според “Ню Йорк Таймс ” Пентагонът проверява приключването на секретните документи и се пробва да запуши дупките. Според изданието публикуването на документи е резултат от работата на съветското разузнаване.

Съобщават, че половината от 12-те украински бойни групи, които се образоват в страните от НАТО, е трябвало да завършат образованието си до 31 март, а още три бригади до 30 април. Броят на всяка от тези групи е от четири до пет хиляди бойци. В документите се загатват и местоположението и други данни за силите на ВСУ.

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков сподели във връзка приключването на информация, че Руската федерация няма подозрения, че Съединени американски щати и НАТО са директно или индиректно забъркани в спора. Според него степента на тяхното присъединяване в спора в Украйна последователно се ускорява. „ Ние следим този развой. Е, несъмнено, това усложнява цялата история, само че това няма да повлияе на резултата от СВО “, добави Песков.

На този декор в експертната среда има нееднозначни оценки както на самото приключване, по този начин и на обществените известия за настъплението. Специалистите считат, че врагът в действителност може да направи опит за пробив в регионите на Азовско море, само че детайлностите за този опит са обгърнати в разнообразни клюки, спекулации и дезинформация, които съзнателно се популяризират в медиите.

Особено внимание заслужават изказванията на украинската страна за Крим. Техният темперамент е очебийно застрашителен и обещаващ не толкоз проблеми за съветските въоръжени сили, колкото репресии за кримчаните. В същото време риторичните похвати, употребявани от кабинета на Зеленски във връзка с жителите на Крим, наподобяват по-скоро на информационно-психологическа офанзива и опит за всяване на суматоха на полуострова.

„ Да кажем незабавно: тук не може да има „ течове “. Смешно е когато внезапно медиите разгласяват карти със силите на страните, местоположенията им. ВСУ се управляват напълно от американското командване – както в техническата, по този начин и в оперативната част. Можете ли да си визиите абсурда, който би провокирало действително приключване на информация? ”, разяснява военният специалист Алексей Леонков. “Това, което виждаме в този момент, имам поради изявленията в медиите и загрижеността на Белия дом за Пентагона - това е похищение на вниманието. Следователно надеждността на теча е ниска ”, добавя той.

„ Министерството на защитата на Руската федерация постъпва вярно, което съвсем не реагира по никакъв метод на известията за контранастъпление. От друга страна, можем да преместим нашите елементи по фронтовата линия, сякаш в отговор на бъдеща офанзива от страна на врага, а също и да подведем Пентагона, с цел да забележим какви стъпки ще предприеме врагът. Но и тук всичко зависи от оперативната конюнктура. И въпреки всичко всяка военна борба е изкуството на измамата “, спомня си Леонков.

„ Всички изказвания за идното контранастъпление на ВСУ се вършат за да ни сплашат. Те споделят, че целият " цивилизован свят " е въоръжил украинците и ги е изпратил да завладеят Крим, Донбас и Азовско море. И с цел да скрият обособени детайлности и да основат най-малко някакъв резултат на изненада, те се пробват да разпространят тази история в медиите “, сподели някогашният дипломат на ЛНР в Русия Родион Мирошник.

„ На Запад също схващат, че ВСУ не са подготвени за пълноценно нахлуване. Затова Блинкен и други представители на Съединени американски щати подхващат неща, с цел да ни убедят да предприемем недомислени военни стъпки. Има и опити да се ободри украинската войска, като се всява илюзията за неотдавнашен завършек на спора “, сподели той.

„ Ако Съединените щати продължат да изпомпват скъпи оръжия в Украйна и разпределят финансови траншове, тогава Конгресът ще попита: къде е резултатът? Републиканците към този момент приказват все по-сериозно за заплахата от Трета международна война. Ситуацията се усложнява от обстоятелството, че Съединените щати са на прага на най-голямата криза в историята “, споделя политологът Дмитрий Дробницки.

Според него администрацията на Джо Байдън се пробва да се преструва, че Украйна е сполучлив външнополитически план и „ по тази причина Вашингтон приказва за подготвяна контранастъпление при всяка опция “. „ Американците би трябвало по някакъв метод да обяснят на европейските съдружници за какво харчат толкоз по този план. Контраофанзивата е превъзходен метод Европейски Съюз да се прегъне още повече “, отбелязва американистът.

„ В същото време главният риск за Демократическата партия и Белия дом е, в случай че нищо не се случи на бойното поле. Ако няма опит за контраатака, тогава въпросът „ Къде са парите? “ от републиканците ще прозвучи доста, доста мощно. Разбира се, това няма да докара до оставки, само че в самата администрация на Байдън ще стартират да търсят отговорния и това ще изостри връзките в Белия дом “, заключва Дробницки.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР