На най-малко 30 човека в датската столица са били предявени

...
На най-малко 30 човека в датската столица са били предявени
Коментари Харесай

Глоби за пияни и дрогирани водачи на електрически тротинетки в Дания

На минимум 30 индивида в датската столица са били предявени обвинявания за каране на електрическа тротинетка под въздействието на алкохол или опиати. Това е част от акция, целяща да внуши, че разпоредбите за придвижване по пътищата в Дания се отнасят и за тротинетките, заяви копенхагенската полиция, представена в четвъртък от Асошиейтед прес.

Началникът на столичната пътна полиция Хенинг Педерсен сподели, че през последните няколко дни 26 души са били санкционирани, че карат тротинетка със наличие на алкохол в кръвта над допустимото.

Други четирима водачи на такива возила са глобени поради съществуване на опиати в организма. Пътните служители на реда изчакват резултатите от кръвните проби, преди да наложат санкцията. За първо нарушение тя е 2000 датски крони (около 300 долара), а за второ - двойно по-голяма.

Датското пътно законодателство се ползва и за водачите на тротинетки - т.е. допустимото наличие на алкохол в кръвта е еднообразно за коли и другите типове транспортни средства.

Педерсен сподели още, че водачи на тротинетки биват глобявани, в случай че карат по тротоари и пешеходни зони и че те би трябвало да съблюдават разпоредбите, годни за велосипедистите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР