На най-малко 10 млн. евро са оценени щетите, причинени от

...
На най-малко 10 млн. евро са оценени щетите, причинени от
Коментари Харесай

Щетите от експлозията в Болоня са за 10 млн. евро

На минимум 10 млн. евро са оценени вредите, породени от детонацията в италианския град Болоня, съобщи АНСА, позозвайки се на локалните управляващи.

Пострадали са жилищни здания, учебни заведения и магазини в региона. При случая почина един човек, а 55 други бяха ранени. Освен тях седем българчета също пострадаха при гърмежа на камион-цистерна на автомагистрала край летището в Болоня. Вчера стана ясно, че трима от тях остават в болница. В същото лечебно заведение в града е настанен и карабинерът Масимо Пирас, избавил живота на осемте деца, ранени при случая. Децата са част от група от общо 20 единайсетокласници от образователното заведение в Силистра, които са на на практика стаж в локална компания в Италия. Групата се съпровожда от четирима преподаватели от учебното заведение, измежду които няма потърпевши. Практиката завършва на 31 август.

Припомняме, че до детонацията се стигна, откакто камионът-цистерна се блъсна в спрял камион. Шофьорът на цистерната твърди, че не е видял камиона в задръстването на надлеза, част от който се е срутил след детонацията.

Разследването продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР