На националното военноморско учение с международно участие Бриз 2018 днес

...
На националното военноморско учение с международно участие Бриз 2018 днес
Коментари Харесай

Корабите, участващи в учението „Бриз 2018“, започнаха действия на море

На националното военноморско обучение с интернационално присъединяване „ Бриз 2018 ” през днешния ден стартира осъществяването на авансово плануваните епизоди на море.

Под командването на командира на флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Мален Чубенков корабите от многонационалното оперативно съединяване напуснаха Пункта за базиране Бургас, Пристанище Бургас и излязоха на море. Те направиха преход, по време на който бяха отработени задания по обезпечаване на безвреден маршрут, свободен от морски мини, за прекосяване на корабите при овакантяване на пункта за базиране и пристанището и взаимно маневриране в състава на тактическата група, след което заеха регионите за отработване на плануваните епизоди.

Действията на корабните групи включват: отработване на задания по разкриване и отразяване офанзиви на бързоходни лодки; водене на бойни дейности с надводен съперник независимо и в състава на групите денем и нощта; приемане и предаване на товари по отвесен прийом от вертолет от българските ВМС; тактическо маневриране; търсене на мини; свързочни учения и битка с подводен съперник.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР