На Националния празник - 6 септември, две деца от Габрово

...
На Националния празник - 6 септември, две деца от Габрово
Коментари Харесай

Ученици от Габрово намериха и върнаха портфейл с пари

На Националния празник - 6 септември, две деца от Габрово намират в парка на „ Колелото “ в Габрово пропуснат портфейл със сумата от 350 лв., ваучери за храна на стойност 100 лв. и персонални документи в него. Без да се двоумят и за момент, съзнателните момчета вършат опит да открият притежателя му в парка. Двамата дружно разпитват хората, само че никой от тях не разпознава изгубената движимост, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Георги Стайнов на 12 години, възпитаник в VI-ти клас на СУ „ Райчо Каролев “ и 13-годишният Даниел Белчев, възпитаник в VII на СУ „ Отец Паисий “ предават портфейла в районно управление (на МВР) – Габрово, доказвайки, че са възпитани от родителите си като съзнателни жители. Криминалистите от полицейското ръководство навреме откриват притежателя на портфейла и му го предават. Мъжът е изпратил похвално писмо до началника на районно управление (на МВР) – Габрово, в което изрича признателност за проявената почтеност и героизъм от страна на двете момчета.



Ръководството на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Габрово също изрича признателност на двамата юноши за безкористната постъпка.

В тази връзка, през днешния ден - 19 септември шефът на ОДМВР – Габрово старши комисар Борислав Муеров посети образователните заведения на децата, където персонално от свое име, и от името на управлението на ОДМВР - Габрово им връчи почетни грамоти в наличието на техните преподаватели и съученици.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР