На нашия професионален празник – Деня на българския лекар, Ви

...
На нашия професионален празник – Деня на българския лекар, Ви
Коментари Харесай

Проф. Хинков: Българският лекар притежава цяла палитра от изключителни качества

На нашия професионален празник – Деня на българския доктор, Ви приветствам за отдадеността на задачата да оказваме помощ на хората. Това споделя в своето одобрение към лекарите министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков.

„ Честваме Деня на българския доктор към този момент съвсем три десетилетия на датата, на която почитаме и Свети Иван Рилски Чудотворец, определен от Българския лекарски съюз за настойник на българските медици. Вярвам, че всеки, посветил се на една от най-благородните специалности, следва образеца на светеца, чието име свързваме с алтруизма и любовта към близък “, декларира министърът.

„ Знам какъв брой е мъчно това при цялата отговорност, която се крие зад лекарското предопределение. От една страна са упованията на пациентите, които за нас са от първостепенно значение. От друга страна са условията на системата към лекарите, които непрестанно се покачват, и по този начин би трябвало да бъде, с цел да се усъвършенстваме по отношение на динамичното развиване на медицината и в отговор на провокациите на времето.

Затова положителният български доктор не е елементарен, средностатистически квалифициран доктор. Българският доктор има цяла палитра от изключителни качества, както професионални, по този начин и личностни, с цел да преодолява сполучливо тестванията на специалността. В доста от случаите те са свързани с риск за личното му здраве и живот, доказателствата за което се усилват с всяка минала година.

Затова, на днешния ден, приемете откровената ми благодарност за всеотдайността и себеотрицанието, с които, правилни на максимата, че здравето е най-голямата полезност, спомагате за спасяването на човешки животи “, приключва поздравлението си проф. Хинков.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР