На нашата планета има много места със странни закони, като

...
На нашата планета има много места със странни закони, като
Коментари Харесай

11 неща, които могат да провалят почивката ви в чужбина

На нашата планета има доста места със странни закони, като даже едно просто свиркане може да докара до санкция, или утринния джогинг или носенето на жълто може да ви вкара в ареста.

Ще ви представим някои малко известни закони в други страни - макар че някои от тях може да наподобяват странни. Научете по какъв начин да избягвате проблеми в непозната страна, с цел да имате чудесна отмора.

1. Бурунди- без утринен джогинг

Ежедневния утринен джогинг може да ви помогне да влезете във форма бързо, само че в тази африканска страна също по този начин може да ви помогне да попаднете в ареста. В Бурунди, джогингът се счита за акт на война, заради което е публично неразрешен от президента.

2. Малайзия- не носете жълто

Ако отивате в Малайзия, би трябвало да обмислите да оставите всички жълти облекла, които имате. Малайзийското държавно управление одобри закон, забраняващ носенето на жълти блузи. В тази южна страна жълтият цвят е знак на митинга. Всяко лице, носещо този цвят, може да бъде задържано и арестувано.

3. Барбадос - не се смесвайте с околната среда

За да избегнете спор с локалната полиция в Барбадос, би трябвало да оставите всички неща във боен жанр вкъщи. Само същинските военни могат да носят такива облекла. Тези облекла са неразрешени в Барбадос, Ямайка, Гренада, Доминика и Сейнт Лусия. Забраната включва облекла, раници, портфейли и всички други неща, които са цветни камуфлажни.

4. Тайланд- не карайте автомобил без облекла

Независимо какъв брой горещо е в Тайланд, не можете да носите единствено бански костюм, когато карате кола. Трябва да носите тениска или някакъв тип було. Това предписание важи за водачите и пасажерите.

5. Италия- не носете джапанки

На италианския остров Капри е неразрешено потреблението на джапанки или сандали. Плажните обувки са противозаконни, тъй като основават прекалено много звук и отвличат вниманието на други хора.

6. Колумбия - не използвайте услугите на Uber
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР