На нарушителите в Стара Загора на заповедта на министъра на

...
На нарушителите в Стара Загора на заповедта на министъра на
Коментари Харесай

Областният управител на Стара Загора се закани с крути мерки за карантината на коронавируса

На нарушителите в Стара Загора на заповедта на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев от 13 март за прекратяване на визитите в увеселителни и игрални зали, нощни заведения, питейни заведения, търговски обекти и центрове, заведения за публично хранене и други поради ковид ще бъдат налагани строги наказания.
Още довечера стартират масирани инспекции на Министерство на вътрешните работи и другите способени органи за съблюдаване на нарежданията . Това стана ясно след днешното съвещание на Областния медицински съвет, свикано от регионалния шеф Старозагорска област Гергана Микова. 

До този миг в лабораторията към Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване " Проф. доктор Стоян Киркович " не са открити позитивни проби . Тя разполага с задоволително проби, а в неделя се чакат и спомагателни количества, рапортува шефът на лечебното заведение проф. доктор Йовчо Йовчев. 
Много учебни заведения работят по въвеждането на образование в електронна среда и, където е допустимо, то ще стане факт там, разгласи Татяна Димитрова, шеф на Регионалното ръководство на образованието (РУО) в Стара Загора, откъдето поддържат непрекъсната връзка с шефовете на учебните заведения. Димитрова подсети, че заповедта на здравния министър се отнася и за всички частни занимални и школи, които също би трябвало да затворят порти. 
На съвещанието се разиска и организацията на работа в държавните и в общинските администрации и институции поради въведеното от през днешния ден изключително състояние на територията на цялата страна.    
Гергана Микова прикани за високо гражданско съзнание, за съблюдаване на заповедите на институциите и на предписанията на здравните управляващи за предотвратяване от ковид. В същото време тя моли жителите на Старозагорска област да не се поддават на суматоха, да запазят успокоение и да проявят отговорност в сериозната обстановка. 
Още: " Мерките на Стара Загора поради ковид "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР