На набързо свикана пресконференция вчера директорът на националното разузнаване на

...
На набързо свикана пресконференция вчера директорът на националното разузнаване на
Коментари Харесай

Иран и Русия искат да се намесят в предстоящите избори, предупреди САЩ


На " небрежно свикана " конференция през вчерашния ден шефът на националното разузнаване на Съединени американски щати Джон Ратклиф предизвести, че Иран и Русия използват персоналните данни на записаните гласоподаватели, с цел да " разпространяват невярна информация, която цели да провокира комплициране и безпорядък, и да подкопае доверието в Американска народна власт ", предадоха осведомителните организации. Той добави, че тези дейности идват от страна на " обезверени съперници " и че чиновниците на разузнаването няма да оставят без отговор задграничната интервенция.

Това стана ясно, след като гласоподаватели във Флорида и Пенсилвания оповестиха, че получават заплашителни имейли, в които се споделя, че ще бъдат преследвани, в случай че не гласоподават за Тръмп. Американските управляващи от дълго време предизвестяват за заплахата от непозната интервенция, защото регистрациите на гласоподавателите се смятат за налични обществени данни. Ратклиф изясни, че от Иран са били изпратени " подправени имейли, предопределени да сплашат гласоподавателите, да подтикнат към обществени безредици и да навредят на президента Тръмп “. Той допълни, че сходни имейли не са били изпращани от Русия, само че разузнаването е наясно, че страната също е получила достъп до данните на американските гласоподаватели.

Алиреза Мирюсефи, иранският представител в Организация на обединените нации, съобщи пред ABC News, че Иран няма интерес да се намесва в изборите и прикани Съединени американски щати да " прекратят рисковите обвинявания “. " За разлика от Съединени американски щати, Иран не се намесва в изборите на друга страна. Светът е очевидец на обезверените опити на Съединени американски щати да слагат под въпрос резултата от личните си избори “, сподели той. 

Демократите незабавно оспориха изказванието на Ратклиф, че Иран сее дезинформация, с цел да навреди на Тръмп. Вестник " Гардиън " напомня, че Ратклиф е някогашен конгресмен от Републиканската партия и демократите постоянно са  критични към метода му изборно да декласифицира секретна информация, с цел да помата на Тръмп.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР