На Мюнхенската конференция по сигурността премиерът Бойко Борисов настоя инвестициите

...
На Мюнхенската конференция по сигурността премиерът Бойко Борисов настоя инвестициите
Коментари Харесай

Бойко Борисов се срещна с турския премиер Бинали Йълдъръм

На Мюнхенската конференция по сигурността министър председателят Бойко Борисов настоя вложенията в европейски и международен мащаб да се насочат за инфраструктура и обучение, а не към нови огради и военни дейности.

44-ото издание на конференцията събра рекорден брой международни водачи и медии, включително генералните секретари на НАТО и Организация на обединените нации, ръководителят на Еврокомисията, министър-председатели и повече от 40 външни министри.

На двустранна среща сред Бойко Борисов и турския му сътрудник Бинали Йълдъръм бе очебийно смисъла на инфраструктурните планове в района, с акцент върху значимата роля на трансевропейските коридори 4, 8 и 10, които обезпечават съгласуваност в Европа.

Йълдъръм акцентира, че осъществяването на тези планове ще става съгласно европейските условия. Двамата разискаха и връзките Европейски съюз-Турция.
Бинали Йълдъръм, министър-председател на Турция: Продължаваме да изпълняваме отговорностите си по тази причина мигрантите да не минават от Турция към България. Също по този начин обаче желаеме и Европа да има повече схващане за нашата обстановка и по тази причина какво ние вършим за Европа във връзка с мигрантите. И като член на НАТО чакаме нашите сътрудници да схванат и да оценят какъв брой сензитивна е нашата обстановка сега.Бойко Борисов, министър-председател на България: И сутринта на панела, и през днешния ден аз съм много по този начин и спокоен, и бодър на тематика: НАТО, на тематика, че южният байрак на НАТО е предпазен надеждно от Турция и че от ден на ден европейски страни влизат в нашия звук за нормализиране на отношението, с цел да можем да харчим повече парите за инфраструктура, за обучение, за просвета, за дружба, а не да вършим още веднъж огради и отбранителни валове, което коства милиарди.  © facebook.com/boyko.borissov
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР