На мястото на инцидента няма спирачен път, каза директорът на

На мястото на инцидента няма спирачен път, каза директорът на ...

Задържан е шофьорът, предизвикал жестоката катастрофа, при която загина Милен Цветков.


На мястото на инцидента няма спирачен път, каза директорът на СДВР

Шофьорът, предизвикал жестоката катастрофа, при която загина известният телевизионен водещ Милен Цветков, е задържан за 24 часа. Това съобщи директорът на СДВР ст. ком. Георги Хаджиев.

Фаталният сблъсък между два джипа стана край мол в София навръх Великден. Водачът на колата, ударила автомобила на Цветков, седнал зад волана след употреба на наркотици. По думите на Хаджиев на мястото на инцидента няма следи от спирачен път.
„При направен тест за упойващи вещества, пробата на 22-годишния водач е реагирала на канабис и амфетамин. В момента той е задържан за 24 часа. Ще бъде образувано досъдебно производство", каза още директорът на СДВР. И допълни: „Наказанието, което се предвижда за причиняване на смърт след употреба на алкохол или упойващи вещества, е от 3 до 15 години".

„Вчера около 18 ч. в дежурния център на СДВР е постъпил сигнал за ПТП в района на столичен мол. Водач на лек автомобил удря спрелия пред него на червен светофар автомобил, шофиран от Милен Цветков. Вследствие на сблъсъка автомобилът изхвърча на 20 метра вътре в кръстовището", каза шефът на СДВР.

„Екипите на Спешна помощ пристигат на място. Журналистът е имал пулс. Качват го и тръгват към „Пирогов", но на път за там, той е починал", каза още Хаджиев.

Водачът, предизвикал катастрофата, е от София. Той притежава свидетелство за управление на МПС от 2016 г. В пътното му досие фигурира само едно нарушение.

По информация на ПИК шофьорът на джипа се казва Кристиян Иванов е син на изпълнителния директор на Винпром Карнобат Десислава Пешева - Николова.

Източник: cross.bg