НА МЯСТО Е ИЗПРАТЕН КРАН,КОЙТО ДА ПОМОГНЕ ЗА СПРАВЯНЕ С

...
НА МЯСТО Е ИЗПРАТЕН КРАН,КОЙТО ДА ПОМОГНЕ ЗА СПРАВЯНЕ С
Коментари Харесай

Анатоли Станев направи отново оглед на горящите баржи в река Дунав

НА МЯСТО Е ИЗПРАТЕН КРАН,КОЙТО ДА ПОМОГНЕ ЗА СПРАВЯНЕ С КРИЗИСНАТА СИТУАЦИЯ

Приключи разтоварването на секцията, натоварена с метал, която бе част от конвоя, състоящ от четири плавателни съда наоколо до Гюргево. Процесът бе проследен персонално от регионалния шеф Анатоли Станев и ръководителя на Общинския съвет Иво Пазарджиев. Припомняме, че останалите три баржи транспортират въглища, а не две от тях има тлеене. Това значи, че огънят е засегнал към 2400 тона въглища, което е причина за задимяването и задушливите миризми в региона на Русе. Шлепът, съдържащ към 1500 тона метал, бе разтоварен за два дни на пристанище „ Русе – Изток “. Товарът краткотрайно ще остане в склад на българска територия под митнически надзор, защото транспортираният материал е директен от Румъния към Сърбия. Тази активност бе подбудена от концепцията баржата да бъде освободена от товара си и да се употребява за претоварване на част от въглищата от третия шлеп, който към момента не е обиден от пожара. Въпреки това заради влагата и високите температури и там има заплаха от самозапалване. За да се избегне този сюжети маневрен транспортен съд „ Мираж “, който е благосъстоятелност Пристанищния комплекс, закара до сръбския ескорт разтоварената баржа, както и плаващ австрийски кран, който ще би трябвало да изравни равнището на въглищата на двете баржи, защото все още те са на хребеди. По този метод се чака да се спре гореното. Ще продължи и поливането с вода. На празната баржа се чака да бъдат претрупани към 600 тона въглища, с цел да се избегне вероятно запалване. Дейностите към този момент са в ход, като по кое време ще приключат зависи от метеорологичните условия. При положително стичане на обстоятелсвата това би могло да се случи още до края на утрешния ден. При провежданите интервенции се съблюдават всички условия на способените институции, както и на сръбския корабособственик. И тези интервенциите бяха проследени на място от регионалния шеф на Русе Анатоли Станев и ръководителя на Общинския съвет Иво Пазарджиев. По думите на Станев се прави всичко допустимо от българска страна за справяне с казуса. Областният шеф продължава и диалозите с румънската страна, защото корабът се намира в техни води. Той е в непрекъснат контакт с държавните и локални институции от двата бряга на Дунав, както и с представители на притежателя на плавателните съдове.

Към момента сръбският ескорт се намира на километър 496 от река Дунав на директната стоянка наоколо до Гюргево. Първоначално заради запалване на част товара в единия шлеп преди към две седмици, той е бил закотвен на пристанището в Гюргево и в резултат изместен на директната стоянка, където в този момент се намират всички плавателни съдове.

По принцип кранът, с който ще се правят профилираните дейности, се употребява за разтоварване на русенския бряг, само че с помощта на напъните на капитан Иван Жеков той ще оказва помощ и в актуалната обстановка.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР