На мое питане от 12 март тази година вие ми

...
На мое питане от 12 март тази година вие ми
Коментари Харесай

Горанов увърта на въпрос за контрола върху данъците за хазарта и фирми на Божков

" На мое запитване от 12 март тази година вие ми отговорихте на 2 април 2020 година в писмена форма, че в интервала 2015 и 2019 година несъбраните бюджетни вземания от четири компании на господин Божков са общо над 693 млн. лева, включително главница съвсем 557 млн. лева и насъбрани лихви над 136 млн. лева
които са пропуснати заради явен неуспех на контрола от страна на оторизираните държавни органи , включително Държавна комисия по хазарта, Национална агенция за приходите, АДФИ и самото Министерство на финансите, под чието крила са ", съобщи аленият народен представител проф. Румен Гечев.
В интервала 2015.2019 по кое време, от кого или от коя институция, под каква форма са правени инспекции, включително проверка на компаниите от хазартния бизнес и какви са резултатите от всяка една от инспекциите , попита той финансовият министър Владислав Горанов по време на днешния парламентарен надзор. 
Вярно ли е, че компаниите са предоставяли на Държавната комисия по
хазарта ежемесечни доклади за платените такси? Как тъкмо са одобрявани и проверявани и з авеждани по надлежния ред тези доклад ? Информация и самите месечни доклади за платените такси излъчени ли са в Министерство на финансите? ",продължи с въпросите  проф. Гечев.
За интервала от 2015 до 2019 година Комисията по
хазарта е направила 3137 инспекции по съблюдаване на Закона за хазарта, уточни финансовият министър.
От формираните инспекции са формирани нужните документи и в случаите, при които е установено нарушаване на закона са формирани актове - 378 на брой. 
Наложените имуществени наказания са в размер на 1 411 000 лева
За този интервал Национална агенция за приходите е направила 815 инспекции на лица, извършващи
хазартна активност. Съставени са 506 акта и 254 наказателни постановления на стойност 190 319 лева, сподели още Горанов.
Депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев се ядоса и разяснява, че шефът на Комисията няма нито една инспекция .
" Забранено му е, явно, да прави там инспекции ", сподели Гечев. По думите му, при което се намеси председателстващият на съвещанието и сподели на Гечев да не се кара на министъра.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР