На мнозина със сигурност е допаднала мярката, която заместник-председателят на

...
На мнозина със сигурност е допаднала мярката, която заместник-председателят на
Коментари Харесай

Со дезинфекция, изолация и малко лобут...

На мнозина сигурно е допаднала мярката, която заместник-председателят на Народното събрание Валери Симеонов предприе по отношение на депутата от "Атака " Павел Шопов ". Заради отхвърли на Шопов да носи защитна маска в залата, Симеонов повика РЗИ, с цел да му друсне санкция от 300 лв.. Докато траеше разправията от самото начало атакистът се правеше на ни чул, ни видял, като че ли това не се отнасяше до него.

Този епизод от всекидневието на българските национални избраници подсеща за подозирани, само че недоказани към момента съкровени секрети за тях. Едната, която от дълго време се върти като съмнение е, че множеството от депутатите са с неизживяно детство, което се отразява на държанието им като възрастни. Това изяснява реакцията на множеството фенове, които със съмнителна приятност наблюдават всяко телевизионно директно включване от Народното събрание, по едно и също време потривайки ръце в ентусиазъм да заловен точилката и да я стоварят връз нечий непокорен депутатски тил.

Този почтен по същността си ентусиазъм нормално трае малко, до началните минути от включването, само че с продължение на директното предаване доста постоянно минава през няколко стадия, последният от които е незнайното по света, само че прекомерно публикувано у нас положение на ядосан спор сред фенът и тв приемника. В редица проследени в битието ни случаи сходни рецесии завършват зле за техниката, заради неспособност да се реализира в реалност лелеяната фантазия на фена за среща тет а тет с героите от директното включване.

Друга загадка, несъмнено обвързвана с утежненията в детството, е че множеството от националните ни избраници се нуждаят от лекарска и най-много психиатрична помощ. Това бе потвърдено в тази ситуация с Шопов, когато различен народен представител се обади от залата с предлагането да бъде извикан доктор, който да извади атакистът от ступор. Чуха се още предложение атакистът да бъде изолиран в някой ъгъл, да бъде обкръжен с полицейска лента, да бъде главно дезинфекциран и прочие.

Впрочем сходни ограничения биха били потребни и по отношение на множеството национални избраници, без значение дали имат признаци на COVID-19 или единствено на лека настинка. Техните обременености от времето преди по някаква случайност да попаднат в Народното събрание оказват своето влияние по време на четиригодишното им престояване там. И се развиват като деформации - леки или тежки, според от коя парламентарна група са. В резултат на това в края на мандата си всеки от тях няма нищо общо с индивидът с бели чорапки и черен тревирен костюм, страхливо престъпил прага на Народното събрание, като че ли не запомнил че преди този момент ежедневно е прекрачвал прага на родния си дам.

Изолация, стерилизация, психиатрична и профилиран здравна помощ са нужни освен на огромна част от националните ни избраници. Подобни ограничения са наложителни и по отношение на множеството от членовете на държавното управление. Например прави усещане наклонността за изрично късане с действителността при тях. Напоследък това се видя при обществената министърка Деница Сачева, която изяснява какви помощи е планувал кабинета за хората по време на локдауна до 21 декември.

Социалната министърка скъса лентата, обяснявайки че всеки работещ, заставен да излезе в триседмичен неплатен отпуск поради локдауна, щял да получи по 24 лв. помощ дневно. Това щяло да стане незабавно след крайния период на рестриктивните мерки 21 декември, а безработния имал единствено една грижа - да подаде документите си за приемане на помощта. И да получи парички за светлите коледни дни от 24 декември нататък...

Ето на това място в изявлението на Сачева всеки естествен българин получава лек спазъм и стартира да се оглежда за пушката на дядо си. Защото знае, че в българската бюрократична машина чудеса за три дни не стават. И коледните празнични дни никак няма да са светли...

Така че изолираност, психиатрична помощ, стерилизация и малко лобут ще са от помощ...
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР