На много места в Турция издирвателните дейности вече са прекратени,

...
На много места в Турция издирвателните дейности вече са прекратени,
Коментари Харесай

Издирването на оцелели сред труса в Турция вече на места се прекратява

На доста места в Турция издирвателните действия към този момент са прекъснати, като не престават разчиствателните действия. Такъв е казусът в Адана, където в продължение на няколко дни от 7-и февруари и български спасители участваха в избавителните интервенции.

В един от най-силно засегнатите градове Нурдагъ, който безусловно е срутен със земята, обаче гледката продължава да е апокалиптична като от филм на ужасите, а избавителните акции на доста места са прекъснати, въпреки предходния ден да бе обявено за няколко души, измежду които деца, избавени в Нурдагъ след 130 часа под руините.

В Газиантеп през вчерашния ден тук-там продължаваха избавителните действия, като на моменти спасителите нареждаха машините да спрат работа и всички хора в региона да запазят безмълвие, което пораждаше очаквания, че може да има живи хора под отломките.

Вчера имаше няколко позитивни вести от Хатай и Адъяман, където след 150-ия час бяха избавени четирима души, измежду които три деца.

А през днешния ден пристигна новината за следващо знамение от Газиантеп за избавена 40-годишна жена на 170-ия час.

Турската страна и доста страни подхващат дейности за оказване на поддръжка за избавителните, разчиствателните действия, за оказване на филантропични помощи, както и за запазване на сигурността и за изтегляне на потърпевшите.

Земетресенията с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер с епицентър в окръг Кахраманмараш засегнаха над 13 милиона души в 10 окръга, измежду които Адана, Адъяман, Диарбекир, Газиантеп, Хатай, Килис, Малатия, Османийе и Шанлъурфа.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР