На много места в страната ще има валежи: в Северозападна

...
На много места в страната ще има валежи: в Северозападна
Коментари Харесай

Задава се сериозно влошаване на времето

На доста места в страната ще има превалявания: в Северозападна България - от дъжд и сняг, в останалите региони най-вече от дъжд. Значителни ще са количествата в Рило-Родопската област. Ще духа слаб, след обяд в Източна и Южна България сдържан вятър от юг-югоизток, в северозападните региони - от североизток, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.
 
В четири области на страната е разгласен жълт сигнален код за рисково време . В Благоевград и Смолян ще има обилни превалявания от дъжд , над към 1200 метра – от сняг . Количества през денонощието – 20-35 л/кв.м. През нощта против четвъртък преваляванията ще продължат. В Кърджали и Хасково се чакат съществени превалявания най-вече от дъжд . И тук количества през денонощието се чака да доближат 20-35 л/кв.м. Ще духа и мощен вятър от юг-югоизток с пориви до 24 м/сек. Сериозната метеорологична конюнктура ще продължи и в нощта против четвъртък.
 Национален институт по метеорология и хидрология
Минималните температури в страната ще са най-вече сред минус 1 и 4 градуса; оптималните ще са сред 6 и 11 градуса, в северозападните региони ще са по-ниски - 2-5 градуса.
 
Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и още ще се намали.
 
Над Черноморието ще е облачно, тук-там с превалявания от дъжд. Ще духа сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са 10-12 градуса. Температурата на морската вода е към 6 градуса. Вълнението на морето е 3 бала.-->
 
Над планините ще е облачно. Ще има превалявания от сняг, под към 1200 метра - от дъжд. Значителни ще са преваляванията в Рило-Родопската област. Ще духа сдържан до мощен вятър от юг-югозапад, който вечерта още ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 3 градуса, на 2000 метра - към минус 2 градуса.
 времето зима сняг куче ThinkStock/Getty Images
В четвъртък ще е облачно. Валежите ще обзет цялата страна и ще се усилят. В северозападните региони и по високите полета на Западна България ще превалява сняг, а в останалата част от страната - дъжд. Ще духа до сдържан, в източната половина от страната и краткотрайно мощен вятър от изток. Минималните температури ще бъдат 0 и 5 градуса, а оптималните - най-вече сред 3 и 8 градуса.
 зима сняг ThinkStock/Getty Images
В петък с спирания преваляванията ще продължат. На места, основно в Западна България и в Рило-Родопската област, преваляванията ще са обилни. Вятърът ще остане югоизточен и температурите ще са относително високи за интервала, изключително в Източна България. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред минус 2 и 3 градуса, а оптималните - сред 3 и 8 градуса, в Източна България - до 10-11 градуса.
 времето зима дете сняг ThinkStock/Getty Images
Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР