На много места в страната се провеждат протести с искане

...
На много места в страната се провеждат протести с искане
Коментари Харесай

Протести блокираха пътища в страната

На доста места в страната се организират митинги с искане за оставка на държавното управление и възстановяване на виталния стандарт. 
 Напрежение сред протестиращи и полиция на  Протестът в София блокира за малко Орлов мост  Протестът в Хасково към този момент стартира, ще затваря автомагистрала Марица
Протести блокираха придвижването по интернационалния път за Гърция край Кърджали, както и пътя Самоков-София, заяви БНР.

Протестиращи от Петрич и Сандански блокираха придвижването на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " за повече от час. Стигна се до напрежение сред стачкуващи и полиция, като чиновниците на реда изблъскаха протестиращите и освободиха придвижването. При случилото се няма потърпевши, само че напрежението остава високо. 

Движението е извънредно натоварено, защото има образували се колони от чакащи коли и на гръцка, и на българска територия.

Блокада имаше и на пътя в региона на Гоце Делчев към другия граничен пункт Илинден-Екзохи. 

Протестиращите от Бургас блокираха придвижването по автомагистрала " Тракия " в посока София при отбивката за Камено и Българово. След като блокадата на входа на града беше преодоляна и част от протестиращите се прибраха в Бургас, друга част продължиха по автомагистралата и блокираха пътният възел, който води към село Българово. Алтернативният път, който бе даден от полицията - през Камено, също бе блокиран с жива верига. 

Протестиращи стопираха придвижването по автомагистрала " Тракия " при Сливен. Блокадата продължи към 90 минути, като жандармерията съумя да отблъсне стачкуващите. 

Стигна се до напрежение, откакто водачи не бяха пуснати да преминат. 

Блокада имаше и на придвижването по автомагистрала " Хемус " в региона на пътния възел " Белокопитово ". Протестиращите от Шумен се изтеглиха от региона, а сега полицията пропуща последователно образувалите се колони в другите посоки на детелината. 

В ранния следобяд беше спряно придвижването и на към 20 км от граничния пункт " Капитан Андреево " в посока към Турция. За малко беше блокирано и придвижването към Гърция през пункта " Капитан Петко челник ", като на два пъти се стигна до напрежение сред протестиращи и полиция. 

Част от автомагистрала Тракия в региона на Ямбол беше затворена от протестиращи от регионалния град. Повече от три часа беше блокиран пътя към Граничен пункт „ Лесово “. 

Блокади имаше още на автомагистрала " Марица " и на основния път София - Варна в региона на пътен възел Боаза. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР