На много места ще превали и прегърми, по-интензивни ще са

...
На много места ще превали и прегърми, по-интензивни ще са
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 21 август

На доста места ще превали и прегърми, по-интензивни ще са явленията в западните региони. Дневните температури ще се намалят и оптималните ще са най-вече сред 25° и 30°, тук-там в Западна България по-ниски, в София – към 21°.
Това заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик Мартина Цветанова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките.
Над Черноморието ще е най-вече облачно, след обяд с валежи. Ще духа слаб северозападен вятър, който по здрач ще се усили и с него ще стартира захлаждане. Максималните температури ще са 26-28°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.
Над планините ще бъде най-вече облачно, на доста места ще превали и прегърми. Вятърът последователно ще се ориентира от северозапад, ще е сдържан до мощен и с него ще нахлува студен въздух. Дневните температури ще се намалят, оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 15°, на 2000 метра – към 10°.
Във вторник към момента тук-там ще има валежи, основно в Североизточна България и в Родопите с гръмотевици, ще бъде прохладно и относително хладно. В сряда към този момент ще е без превалявания, с променлива облачност. Вятърът ще отслабва, ще стартира покачване на температурите. В четвъртък ще се откри слънчево време, дневните температури ще доближат 25-30 градуса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР