На много места се нагнетява напрежение… Всеки, който има огромни

...
На много места се нагнетява напрежение… Всеки, който има огромни
Коментари Харесай

Емил Димитров: Водата трябва да се пести, аз не мога да пълня каца без дъно

" На доста места се нагнетява напрежение… Всеки, който има големи загуби, не желае да си оправи загубите, а желае да му се усили водоподаването. Аз не мога да пълня каца без дъно “, това сподели в неделя пред БНР новоизбраният министър на околната среда Емил Димитров, прочут и с прякора Ревизоро. Така той аргументира тезата си, че би трябвало да се пести питейната вода.

Основният мотив за изявлението бе вчерашната изключителна среща в Министерския съвет по казуса с безводието в Перник, след която бе оповестено, че вода за града ще бъде доставяна от язовир „ Белмекен “ през вонопреносната мрежа на София.

След тази среща всички ВиК с проблеми са поискали същото вместо да вземат ограничения да ремонтират системите си, оплака се Димитров. Така по думите му им е по-лесно вместо да подменят водопроводите и да възстановят разрушени остарели водохващания, които при положение на рецесии могат да обезпечат вода.

Министърът даде образец и с Шумен, който над две денонощия бе без вода поради незабавни спешни планови поправки на авариращия непрестанно тръбопровод.

" 30 години „ ВиК – Шумен “ не е направило нищо за водопровода, издигнат най-малко 20 години преди този момент. Решили, че тъй като е по-евтина водата от язовир „ Тича “ по този тръбопровод, няма да поддържат останалите сондажи в града. През тези години са откраднати помпите, тръбите. В момента градът има сондажи и опция да се зареди независимо, само че няма инфраструктура “, сподели министърът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР