На министър Кирил Петков трябва да му бъде потърсена незабавна

...
На министър Кирил Петков трябва да му бъде потърсена незабавна
Коментари Харесай

Румен Петков: Незабавно да се потърси наказателна отговорност на Кирил Петков

На министър Кирил Петков би трябвало да му бъде потърсена незабавна наказателна отговорност.

Това сподели пред публицисти в Бургас ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас.

По думите му служебният министър е подписал декларация за издаване на документ с погрешно наличие.

„ Вчера /б.р. в петък/ той сподели две впечатляващи неща. Първо сподели, че се бил съветвал с Конституционния съд и сподели, че знае закона. Конституционните съдилища по целия свят работят с решения, те не са съвещателен орган и съгласно мен прокуратурата би трябвало да организира следствие.

Министър Петков да бъде разпитан кой тъкмо от Конституционния съд го е съветвал, тъй като това е неразрешено на конституционните съдии. Такава грозна нечиста сделка с конституционния ни съд никой не си е разрешавал от годините на неговото битие. Това е непоносимо “, съобщи Румен Петков.

Той акцентира, че в Конституцията ясно е написано, че министрите би трябвало да дават отговор на критериите, на които дават отговор и депутатите, т.е. това не могат да бъдат хора с двойно поданство.

„ Той е написал писмо - добре, обаче Канада към момента не се е произнесла по това писмо. Той и сега е с двойно поданство. Подвел е президента и е попълнил документ с погрешно наличие. И би трябвало да се извини на Румен Радев без подозрение. Прокуратурата без да му се извинява, също би трябвало да го прибере – в това също няма никакво подозрение. И отсам поражда въпросите: " Как човек с двойно поданство е взел участие в съвещание на Министерски съвет? ", " Кого обслужва и по какъв начин? " Нашите институции би трябвало да дадат явен отговор на тези въпроси. Иначе споделяме на света, че ние не сме страна и конституцията ни няма никаква стойност “, съобщи Румен Петков.

Председателят на Политическа партия АБВ съобщи, че още в понеделник ще изпрати писмо до президента с молба да му бъде възложен документът, с който министър Петков е заявил, че дава отговор на всички условия на конституцията и законодателството, с цел да бъде член на Министерски съвет.

Не знам до каква степен аудиторията си дава сметка, че в този парламент в действителност няма парламентарна активност, сподели Петков за работата на Народното събрание.

По думите му единственото, което е направил Народното събрание до този миг, е приемането на личния си устав.

„ Всичко останало е чуване на министри. С оглед върховенството на закона, мисля, че най-естественото решение е министър-председателят Стефан Янев да реалокира съвещанията на Министерския съвет в постройката на Народното събрание, с цел да бъдат министрите на разположение “, добави Румен Петков.

По думите му хората би трябвало да видят какъв брой свирепо са били лъгани по време на предизборни акции. „ Казах го и в предния парламент. Точно 20 минути са нужни на звеното за отбрана на очевидци да бъде извадено от патримониума на основния прокурор и да бъде върнато в Министерството на правораздаването, където му е мястото.

Христо Иванов лъже, колкото може. Казвам го без злоба, тъй като на мен не ми се отдава тъкмо този спорт. Хиляди пъти можеше да проведат полемиката по положението на Висшия правосъден съвет. Христо Иванов лъже и това хората би трябвало да го видят.

Мая Манолова - също, само че тя се държи по този начин от 15 години. Те са подготвени да изслушат министъра на плод и зарзават, единствено и единствено да не пипат пълномощията на основния прокурор. Казвам го ясно - Христо Иванов се държи като прислужник на Иван Гешев. Той го бетонира “, съобщи ръководителят на Политическа партия АБВ.

„ Хората би трябвало да схванат, че за някои лъжата е метод на присъединяване в политиката, метод на живот. Каква промяна ще вършат в правосъдната система, като не смеят да я пипнат? Те не го вършат, тъй като някъде зад кулисите са поели задължения към Гешев, към Борисов, към цялата тази кохорта. Тези два Народното събрание в това отношение са еманация на лъжата. Хората не ги ли видят тези неща, се багра, че ще не престават да гласоподават за безбъдие, за нещо, което няма да се случи “, сподели още Румен Петков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР