На Microsoft може да бъде наложена глоба в размер до

...
На Microsoft може да бъде наложена глоба в размер до
Коментари Харесай

Глоба за милиарди заплашва Microsoft в Европа

На Microsoft може да бъде наложена санкция в размер до 1% от годишните ѝ доходи в Европейския съюз, в случай че не отговори на искане за даване на информация до 27 май.

Това се дължи на искане, отправено по силата на Закона за цифровите услуги (DSA) на Европейски Съюз, по отношение на търсачката Bing на компанията и обвързваните с нея услуги за генериране на изкуствен интелект (AI).

В обява от 17 май в X (Twitter) Европейската комисия уточни желанието си Microsoft да „ даде информация според Закона за цифровите услуги по отношение на рисковете, свързани с генеративния изкуствен интелект в Bing.

Комисията посочи евентуалните опасности, свързани с генеративния AI, в това число „ “, deep-fake и автоматизирано манипулиране на услуги, които биха могли да заблудят гласоподавателите.

Според информацията първичното искане е изпратено на 14 май и е ориентирано съответно към рисковете от генеративните функционалности на изкуствения разсъдък на Bing, като да вземем за пример „ “ и „ “.

Microsoft би трябвало да даде желаната информация до 27 май. Европейската комисия предизвести, че неспазването на условията може да докара до санкции в размер до 1% от общия годишен приход на доставчика и периодически наказания в размер до 5% от междинния дневен приход на доставчика.

Като се имат поради самоопределените доходи на Microsoft от $211 милиарда за 2023 година, санкцията от 1% може да надвиши $2 милиарда, евентуално към $2.1 милиарда, в случай че актуалните пазарни трендове се запазят.

Към сегашния миг Microsoft не е приета за отговорна в нарушение на законите на Европейски Съюз, свързани с това уведомление. То наподобява е публично уведомление, изискващо от Microsoft да даде спомагателна информация, със обилни последствия, в случай че бъде подценено.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР