На метри под повърхността на Северно море, близо до най-южния

...
На метри под повърхността на Северно море, близо до най-южния
Коментари Харесай

Първият европейски подводен ресторант отвори врати

На метри под повърхността на Северно море, покрай най-южния завършек на Норвегия, в дребното градче Båly, с аспект към пролива Скагерак, отвори порти първият подводен ресторант в Европа. 110-футовата конструкция (33,5 м), наклонена бетонова колона, която наподобява на потопен перископ, беше потопена през юли 2018 година и посрещна първите посетители на 20 март, оповестява Си Ен Ен.
 
Ресторантът, наименуван „ Under “, е дизайн на норвежкия екип Snøhetta, който построи име с планове като „ Bibliotheca Alexandrina “ в Египет и Операта в Осло, както и с обновяването на Таймс Скуеър в Ню Йорк.
 

Europe first underwater restaurant resembles a shipwrecked monolith Mashable
— Bosque Academo Atena (@ACADEMIA15M)

Ресторантът може да побере до 40 посетители, предпазени от бетонни стени с дебелина половин метър и има обща вътрешна повърхност от към 500 квадратни метра, ситуирани на три равнища, предлагащи неповторими подводни гледки към околната морска среда през 11-метров необятен панорамен прозорец.
 
Основателят на Snøhetta разяснява: „ Това ще ви предложи нови вероятности и способи да видите света “.
 

“How would you like to eat fish..while being watched by fish? ”  Europe's First Underwater Restaurant Opens In Norway | HuffPost UK
— bluedot1 (@bluedot113)

Ресторантът е издигнат за към шест месеца на шлеп покрай брега. Повече от половината от структурата е потопена и гостите получават достъп посредством стъклена пътека над пропастта сред брега и входа, който е на равнището на брега. " Първият проблем е налягането на водата, защото ние сме на 5 м под повърхността, само че най-голямото предизвикателство са вълните. Вятърът и вълните са огромни тук. За да издържи на всички тези сили, постройката е леко извита, тъй че може по-добре да отвърне на вълните. сподели отговорникът на плана Грасдал.-->
 

Europe's first underwater restaurant is opening in Norway, also serving as a research center for marine life.

Here's a view of the “Under ” restaurant, which has the dual meaning of "below ” and ”wonder ” in Norwegian
— TicToc by Bloomberg (@tictoc)

Вкусното меню, основано от датския основен готвач Николай Елицгаард Педерсен, разчита в огромна степен на локални морски блага, както и на гъби, плодове, разнообразни морски птици и диви овце от покрайнините на региона.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР