На местните избори в неделя (27 октомври 2019 г.) гласуваме

...
На местните избори в неделя (27 октомври 2019 г.) гласуваме
Коментари Харесай

Местни избори 2019 - как да гласуваме

На локалните избори в неделя (27 октомври 2019 г.) гласуваме с няколко бюлетини - бюлетина за кмет на община; бюлетина за общински съветници; бюлетина за кмет на кметство.
В градовете София, Варна и Пловдив гласуваме с изключение на с бюлетина за кмет на община и бюлетина за общински съветници, и с бюлетина за кмет на регион, а в кметствата към тези общини - с бюлетина за кмет на кметство.
Всяка бюлетина е отпечатана на бяла и непрозрачна хартия, осведомят от ЦИК. На гърба ѝ има място за два печата на Секционната изборна комисия (СИК). В долния ѝ ъгъл има 8-цифрен номер, който се откъсва по перфорацията от член на СИК след гласуването и слагането от СИК на втория щемпел на гърба на бюлетината.
В бюлетината са вписани наименованията на всички партии, обединения, локални обединения записали претенденти във Вашия избирателен регион за съответния тип избор и имената на самостоятелните претенденти, в случай че има регистрирани такива, както и квадратче с " Не поддържам никого ".
В бюлетината за общински съветници, в дясната страна са обрисувани толкоз кръгчета, колкото е оптималния брой на претендентите от една кандидатска листа на партия, коалиция или локална коалиция и съдържат трицифрения номер на претендентите от съответната кандидатска листа.
Вашият глас ще е автентичен, в случай че вярно отбележите Вашия избор, припомнят от комисията.
За общински съветници гласувате, като в квадратчето с номера на определената от Вас партия, коалиция, локална коалиция или самостоятелен претендент с химикал, пишещ със наследник цвят, поставите знак Х или V.
Ако сте дали своят вот за партия, коалиция или локална коалиция, може да дадете желанието си ( префенренция ) за съответен претендент, като поставите знак Х или V в кръгчето с неговия трицифрен номер..
За кмет на община, регион или кметство гласувате, като в квадратчето с номера пред имената на определения от Вас претендент с химикал, пишещ със наследник цвят, поставите знак Х или V.
" Не поддържам никого ": Ако не желаете да подкрепите нито един претендент на партия, коалиция, локална коалиция или предприемчив комитет, в бюлетината за съответния тип избор може да поставите знак Х или V с химикал, пишещ със наследник цвят, в квадратчето с надпис " Не поддържам никого ". Гласът ви няма да бъде преброен като даден за съответен кандидат-кмет или за общинска листа. Той ще бъде преброен като годен, обозначаващ само вашето упражнено право на избор и ще бъде регистриран при изчисляването единствено на общата изборна интензивност.
Повече информация за правата ви като гласоподаватели, за това по какъв начин могат да гласоподават гласоподаватели от страни-членкки на европейския съюз и по тази причина къде и по какъв начин гласоподават хора с трайни увреждания - на cik.bg и страницата на ЦИК във Фейсбук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР