На местните избори, които ще се проведат на 29 октомври,

...
На местните избори, които ще се проведат на 29 октомври,
Коментари Харесай

ЦИК: Избираме 5053 общински съветници на местните избори

На локалните избори, които ще се проведат на 29 октомври, избираме 5053 общински съветници. Това разгласи заместник-председателят на ЦИК Росица Матева по време на постоянния брифинг на ЦИК по отношение на идния избор, съобщи кореспондент на " Фокус "

От ЦИК споделиха още, че след осъществените инспекции на регистрациите на партии са останали 58 партии и 9 обединения. Вчера завърши периода за регистрацията на тези партии, локални обединения и инициативните комитети в Общинските изборни комисии. 

До 23 септември регистрираните в ЦИК обединения имат благоприятни условия да вършат промени в състава или наименованието на обединенията. 

До 26 септември пък би трябвало да бъдат регистрирани всички претенденти за кметове на кметства, кметове на общини, на региони и за общински съветници. 

От ЦИК оповестиха, че е подготвена и публичната поръчка за софтуера за машините за гласоподаване за изборите. Все още не е ясна каква ще е структурата на екраните. Стойността на поръчката е оповестена на страницата на Централната изборна комисия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР