На местните фирми и програмисти се падат 25% от общите

...
На местните фирми и програмисти се падат 25% от общите
Коментари Харесай

Китай взима лъвския пай сред iOS разработчиците

На локалните компании и програмисти се падат 25% от общите доходи

Apple е платила съвсем $17 милиарда на китайски iOS разработчици, откогато действа App Store

Компании и самостоятелни програмисти от Китай получават една четвърт от всички доходи на разработчиците на мобилни iOS приложения за онлайн магазина App Store, заяви Ройтерс, базирайки се на изказване на CEO-то на Apple Тим Кук по времена конференция за сигурност в Юджен.

Огласената от Тим Кук статистика сочи, че сега над 1,8 млн. китайски разработчици основават приложения и игри за iOS устройства. Сумарно, те са получили съвсем 17 милиарда $ от стартирането на App Store до през днешния ден.
още по тематиката
App Store стартира да действа през 2008 година, като от този момент до момента Apple е платила на разработчиците сума в размер на 70 милиарда $. Според изнесените данни, на китайските разработчици се падат близо 25% от общите доходи.

Китай се явява третият по величина пазар за Apple. През третото тримесечие на 2017 година продажбите на iPhone в страната се усилиха с 40% на годишна база, достигайки 11 млн. броя. Компанията чака по-нататъшен растеж, с помощта на засиленото търсене на iPhone 8 и iPhone X.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР