На месец по 5-6 българчета са искали да посегнат на

...
На месец по 5-6 българчета са искали да посегнат на
Коментари Харесай

Агенцията за закрила: 5-6 деца на месец искат да посегнат на живота си

На месец по 5-6 българчета са желали да посегнат на живота си, сочат публични данни на Агенцията за протекция на детето. От 2009 година с помощта на Националната телефонна линия за деца са получени стотици хиляди сигнали, в това число и от родители за разнообразни проблеми, свързани с най-малките. Какво тревожи децата ни и какво може да ги накара да изискат да сложат завършек на живота си?

``
реклама
" Децата ни са цифрови, обичат нещата да се случват бързо. На доста места не съществуват експерти, а тази телефонна линия е нещо доста професионално и положително. Децата са самотни и не знаят към кого да се извърнат ", сподели в студиото на " България заран " по bgonair психологът Младен Владимиров.  

По думите му от предпазената среда у дома децата могат да се обадят, когато казусът стои на дневен ред.

" Телефонът е извънредно известен, има положителни осведомителни акции - на всяка детска градина и на всяко учебно заведение има подобен афиш. Хубаво е, че е безвъзмезден и неизвестен ", изясни Владимиров.

Повечето съветвани от телефонната линия са родители.

" Хубаво е, че те търсят препоръки, това демонстрира, че тази телефонна линия е учредена да отговори на потребностите на цялото семейство. Родителите имат доста страхове и някой професионално би трябвало да ги поеме ", разяснява психологът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Владимиров обясни, че на Националната телефонна линия за деца може да се алармира и за дете в риск.

Телефонът на националната линия за деца е 116 111.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР