“На мен не ми е известно да има заподозрян или

...
“На мен не ми е известно да има заподозрян или
Коментари Харесай

Говорителят на следствието се размина с МВР и с шефа си за взрива срещу Иван Гешев

На мен не ми е известно да има обвинен или най-малко не съм съумял да проследя в общественото пространство какво е тиражирано досега ”.

Така представителят на Националната следствена работа (НслС) Мариан Маринов отговори на журналистически въпрос по време на опит в местността „ Ярема “, където през вчерашния ден е станал гърмежът против кортежа на основния прокурор Иван Гешев, съобщи БГНЕС. Думите на Маринов са в прорез с оповестеното от вътрешния министър Иван Демерджиев, който по-рано заяви, че към този момент има обвинени по случая.

Следователят разгласи още, че занапред ще се изготвят експертизи, които да отговорят какъв е типът на взривното вещество, както и устройството, по какъв начин е било задействано то, количеството на тротила, произходът му и прочие По-рано през днешния ден шефът на Национална следствена служба и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов обаче цитира експертиза, съгласно което взривното вещество е „ самоделно “.

" На мен такова нещо не ми е известно ", сподели Маринов.

„ Извършен е оглед на автомобила, с който е пътувал основният прокурор, информацията ще бъде оценена “, уточни той, като не конкретизира дали има вреди по автомобила.

„ Това, което е казано през вчерашния ден, е по предварителна преценка. Говорим за преценка, а не за умозаключение от експертиза ”, посочи той по отношение на това дали количеството взривно вещество е 3 кг или друго количество.

Според него мястото на гърмежа не е определено инцидентно - “за да се употребява намаляването на скоростта на придвижване, с цел да може да се задейства и да е по-прецизно устройството ”, уточни следователят.

„ Много неща се откриха, сложени са в съответните пликчета за материални доказателства. Те са разнообразни типове материали - пластмасови частици, железни частици, дървени частици, даже и камъчета се изследват. Всичко, което допуска съществуване на следи от въздействието на взривно вещество е конфискувано и ще се изследва от движимостите лица ”, добави той.

Маринов сподели и по кое време ще се разбере кой е знаел за маршрута на основния прокурор и разяснява: “Това ще го разберем в края на следствието ”.

Остава неразбираемо още дали по време на случая основният прокурор е бил със фамилията си и по кое време е било решено да мине по този маршрут, както в началото беше обявено. Говорителят на Иван Гешев - Сийка Милева, обаче не отговори на тези въпроси с аргумента, че няма по какъв начин да разкрие " информация от персонален темперамент ".

" Няма да навлизаме в персоналното пространство на основния прокурор ", сподели тя.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР